Νέο πρόβλημα με Boeing της Malaysia Airlines

Νέο πρόβλημα με Boeing της Malaysia Airlines

Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της εταιρείας με 166 επιβαίνοντες.

Αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 166 επιβαίνοντες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, καθώς υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης. Η πτήση MH192, με 159 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα, είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Μπανγκαλόρε της Ινδίας, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στο δεξί σύστημα προσγείωσης του Μπόινγκ 737- 800, ανέφερε η εταιρεία.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισμαμούντιν Χουσεϊν έγραψε σε ένα μήνυμα στο Twitter: «Όλοι προσγειώθηκαν με ασφάλεια- μεταβαίνω προς το σημείο!».

Στο μεταξύ πριν 4 μέρες την πρώτη πλήρη αποστολή του ανοιχτά της Αυστραλίας, πραγματοποίησε υποβρύχιο ρομπότ το οποίο αναζητά στα βάθη του ωκεανού τυχόν συντρίμμια του Boeing 777 της ίδιας εταιρείας. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως τα δεδομένα που συνέλεξε το υποβρύχιο ρομπότ αναλύονται.

Οι δύο πρώτες καταδύσεις του Bluefin-21 δεν απέδωσαν καρπούς. Το ρομποτικό βαθυσκάφος εξετάζει περιοχή του Ινδικού Ωκεανού που βρίσκεται 2.170 χλμ. βορειοδυτικά του Περθ, της μεγαλύτερης πόλης στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας.

Οι Αυστραλοί αξιωματούχοι που εποπτεύουν την έρευνα έχουν εκφράσει την εκτίμηση ότι η υποθαλάσσια έρευνα για τον εντοπισμό του μαύρου κουτιού του Boeing 777 των Malaysia Airlines, θα έχει ολοκληρωθεί εντός πέντε έως επτά ημερών.