Νέο ρεκόρ για το «Call of Duty» με πωλήσεις 500 εκατ. δολαρίων σε μόλις 3 μέρες

Νέο ρεκόρ για το «Call of Duty» με πωλήσεις 500 εκατ. δολαρίων σε μόλις 3 μέρες

Και αυτό δεν ήταν το μόνο ρεκόρ που κατάφερε να κατακτήσει το νέο παιχνίδι του franchise, «Call of Duty: Black Ops 4».

Το franchise βιντεοπαιχνιδιών Call of Duty ίσως είναι πλέον 15 ετών, αλλά δεν δείχνει ακόμα ουσιαστικά σημάδια πτώσης. Το «Call of Duty: Black Ops 4», το πιο πρόσφατο παιχνίδι του franchise, είδε τις παγκόσμιες πωλήσεις του να φτάνουν στα 500 εκατ. δολάρια τις πρώτες τρεις μέρες, σύμφωνα με την Activision. Αξίζει να σημειωθεί ότι το περσινό Call of Duty: WW II είχε χαρακτηριστεί ως επιτυχημένο καθώς είχε φτάσει το ένα δισ. δολάρια σε πωλήσεις, αλλά αφότου βρισκόταν στην αγορά για 47 ημέρες. Βέβαια, το παιχνίδι Grand Theft Auto V εξακολουθεί να διαθέτει τις γρηγορότερες πωλήσεις του κλάδου, συγκεντρώνοντας ένα δισ. δολάρια στις τρεις πρώτες μέρες του στην αγορά.

Πέρα, όμως, από τις σημαντικούς αριθμούς σε πωλήσεις, το Black Ops 4 έθεσε ένα ακόμα, πιο σπάνιο ρεκόρ ως το παιχνίδι με τους περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες, το μέσο αριθμό ωρών ανά παίκτη και το συνολικό αριθμό ωρών παιχνιδιού στην έκδοση για κονσόλες.

Κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι επιτυχημένες κυκλοφορίες παιχνιδιών δεν φτάνουν έτσι ώστε να χρίσουν ένα παιχνίδι ως επιτυχημένο μέσα σε μόλις τρεις ημέρες. Η αφοσίωση των παικτών σε ένα franchise έχει μετατραπεί σε βασικό στοιχείο μεταξύ των εταιρειών, καθώς όσο πιο πολύ συναισθηματικά «δοσμένος» είναι ένας παίχτης σε ένα συγκεκριμένο franchise, τόσο πιο πιθανό είναι να αγοράσει διαδικτυακά ένα επιπλέον χαρακτηριστικό τους επερχόμενους μήνες, αυξάνοντας το κέρδος ανά παιχνίδι.

Ουσιαστικά, οι παίκτες που είναι «κολλημένοι» με το Call of Duty περνούν λιγότερο χρόνο παίζοντας Fortnite, το οποίο έχει ανέλθει σε σημαντικό ανταγωνιστή από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο Call of Duty, έχοντας κέρδος περίπου δύο εκατομμυρίων δολαρίων τη μέρα. Για να ανταπαντήσει σε αυτό, το Black Ops 4 υιοθέτησε ένα νέο στυλ παιχνιδιού, όπου πλέον οι «εκστρατείες» μπορούν να γίνουν από πολλούς παίκτες και όχι μόνο από έναν, όπως ήταν για χρόνια το χαρακτηριστικό στοιχείο της σειράς παιχνιδιών. Ακόμα, συμπεριλήφθηκε η νέα λειτουργία «Blackout», που ακολουθεί τους ίδιους κανόνες παιχνιδιού Battle Royale που βρίσκεται στο Fortnite.

Η στρατηγική φαίνεται να λειτουργεί. Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Activision ανακοίνωσε ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις του Black Ops 4 έθεσαν ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων τόσο στο PlayStation της Sony όσο και στα διαδικτυακά καταστήματα του Xbox της Microsoft.