Νέο τεύχος Fortune MPW 2022: Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα

Νέο τεύχος Fortune MPW 2022: Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα
Η νέα έκδοση του Fortune περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες στις επιχειρήσεις και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον τουρισμό.
H λίστα Most Powerful Women in Business φέτος καταρτίστηκε στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας, που προκαλούν μια σειρά από αναταράξεις, αλλά και ανακατατάξεις στον αξιακό κώδικα και τις συμπεριφορές των κοινωνιών.
Η αναθεώρηση όσων νομίζαμε ότι ξέρουμε, η εξάπλωση των fake news, η πόλωση από την άνοδο των άκρων, η συμπίεση της μεσαίας τάξης, ο πληθωρισμός, η εδραίωση της εικονικής πραγματικότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας, συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο puzzle, ενώ η ψυχική υγεία παύει να είναι ταμπού και μπαίνει στο δημόσιο διάλογο.
Mέσα σε αυτό το τοπίο, οι γυναίκες βρίσκονται στο επίκεντρο, για καλούς και για κακούς λόγους. Γιατί οι γυναίκες αποτελούν μεν τη ραχοκοκαλιά των κοινοτήτων ανάκαμψης, δίνοντας μάχες στην πρώτη γραμμή, ο αντίκτυπος όμως στην ψυχική τους υγεία, στο προσωπικό τους εισόδημα, αλλά και στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στις συνθήκες που διαμόρφωσε η τελευταία διετία καθίσταται εξαιρετικά αρνητικός. Τρεις στις τέσσερις γυναίκες (77%) στην ΕΕ πιστεύουν ότι η πανδημία έχει οδηγήσει σε αύξηση της σωματικής και ψυχολογικής βίας κατά των γυναικών, ενώ σε 25 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. (πλην Φινλανδίας και Ουγγαρίας), το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 50%, με την Ελλάδα να φτάνει στο 93%!
Κι ύστερα, ήρθε ο πόλεμος… Ο τρομακτικός εφιάλτης που ζουν οι γυναίκες του πολέμου στην Ουκρανία κάνει την εικόνα εξωπραγματική. 2.000.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες που έφυγαν από τη χώρα, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, με τη συντριπτική πλειονότητα να είναι γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Για όσες έμειναν πίσω, οι απώλειες, τα τραύματα, οι συνέπειες γίνονται κάθε μέρα και πιο ανατριχιαστικές.
Για όλους και όλες εμάς, που η ζωή συνεχίζεται σε συνθήκες ειρήνης, η υποχρέωση να κατονομάζουμε το κακό, να εξερευνούμε τη ζωή και και το ρόλο μας μέσα σ’ αυτή, σε μία περίοδο τεράστιων ανατροπών, γεμάτη αβεβαιότητα, προκλήσεις, αλλά και ευκαιρίες, είναι η μόνη επιλογή. Να γίνουμε με πράξεις και δράσεις καταλύτης για επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα, με άξονες την ενσυναίσθηση, τη συμπερίληψη, τη συναισθηματική νοημοσύνη.
Στις σελίδες της νέας μας έκδοσης, φέρνουμε στο προσκήνιο 30 αντιπροσωπευτικές γυναίκες, επικεφαλής επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, σημειώνουν διακρίσεις με συνέπεια και συνέχεια, ξεχωρίζουν με τη δουλειά, τις αποφάσεις και τις ιδέες τους. Η ανάδειξή τους είναι αποτέλεσμα κριτηρίων που συνδέονται με α) το οικονοµικό µέγεθος και τη σηµασία της εταιρείας που διευθύνουν, β) την ευρωστία, την εξωστρέφεια, την καινοτοµία και τη δυναµικότητα της επιχείρησης, γ) το βιογραφικό και τα επιτεύγµατα καθεµίας εξ αυτών και δ) την εταιρική και κοινωνική τους επιρροή.
Αυτό, το τελευταίο, είναι το πιο κρίσιμο κριτήριο, αλλά και ο δείκτης επιτυχίας τους, λόγω των πολλαπλών τους ρόλων, γιατί τις καθιστά δύναμη θετικής αλλαγής και επιταχυντή προόδου της κοινωνίας.
Δείτε τον χάρτη με όλα τα σημεία πώλησης: