Νέο τεύχος Fortune Greece: Forever forward!

Νέο τεύχος Fortune Greece: Forever forward!
Η νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί στα περίπτερα και περιλαμβάνει τη λίστα με τις πιο «Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Πόσο χαρούμενη και συγκινημένη μπορεί να αισθάνεται μια ομάδα όταν γιορτάζει 10 χρόνια «όλοι μαζί»!

Δέκα χρόνια πυκνά σε γεγονότα, γεμάτα ανατροπές, που εδραίωσαν την πεποίθησή μας ότι, όταν υπάρχει κοινό όραμα, ανάληψη ρίσκου και επιμονή στον στόχο, όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ιστορία μας ξεκίνησε το 2013, στην Ελλάδα της ύφεσης, που αναζητούσε τον δρόμο προς την ανάκαμψη. Ήμασταν μια μικρή ομάδα με μεγάλα όνειρα και μια αποστολή: να βοηθήσει τις εταιρείες να γίνουν καλύτερες, συμβάλλοντας στην αλλαγή του κόσμου.

Aπό το 2013, με δέσμευση στις αρχές του παγκόσμιου ηγέτη της επιχειρηματικής δημοσιογραφίας που εκπροσωπούμε, παραμείναμε προσηλωμένοι στον στόχο μας: να φέρνουμε στο προσκήνιο μόνο όσα έχουν σημασία σήμερα και θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία αύριο. Παρακολουθούσαμε και αναλύαμε τη νέα εποχή. Με το βλέμμα διαρκώς εκεί που η θάλασσα συναντά τον ουρανό. Δέκα χρόνια πυκνά σε γεγονότα, που μάθαμε και κάναμε πολλά. Διευρύναμε τους ορίζοντές μας, τη γνώση και την ευελιξία μας, γνωρίσαμε συναρπαστικούς ανθρώπους, εγκαινιάσαμε υπέροχες συνεργασίες, αναδείξαμε και «τιμήσαμε» τη θετική πλευρά της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Και, κυρίως, συμπορευτήκαμε με ανθρώπους που μοιράζονται μαζί μας το πάθος τους για δημιουργία, καινοτομία, εξωστρέφεια, ευημερία, κοινωνική συνοχή. Δυνατούς game changers, που τολμούν, εκτίθενται, εξελίσσονται, μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία, δημιουργούν αξία για τη χώρα, αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Παράδειγμα οι πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις, που αναδείξαμε και φέτος, με τα κριτήρια και τη μεθοδολογία του Fortune, σε συνεργασία με την KPMG. Είναι η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα, στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 2.200 στελέχη της αγοράς από 440 οργανισμούς, ψηφίζουν και αναδεικνύουν τις 20 κορυφαίες εταιρείες που υπηρετούν την αειφόρο ανάπτυξη, σημειώνουν κερδοφορία και δημιουργούν μετρήσιμα οφέλη για τον πλανήτη και τον άνθρωπο. Οργανισμοί με επιδόσεις στους δείκτες ESG. Στο εξώφυλλο του περιοδικού μας ο Γιώργος Μαργώνης, νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, η οποία είναι επί 4 συνεχή χρόνια στη πρώτη θέση με τις πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όμως, την ώρα που οι έρευνες δείχνουν σταθερά ότι η εστίαση στην Υγεία και την κοινωνική ευημερία των εργαζομένων ενισχύει την απόδοση των μετόχων, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το παράλληλο αφιέρωμά μας «ESG+Η». Είναι οι εταιρείες που «κρατούν» το κλειδί αυτής της κινητοποίησης που πυροδότησαν η πανδημία και ο πόλεμος στην Ευρώπη.

Κρατάτε στα χέρια σας έναν ακόμη «οδηγό» με εργαλεία που βοηθούν τις επιχειρήσεις να γίνουν καλύτερες. Σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται. Που προϋποθέτει, για να πλοηγηθούμε με ασφάλεια, να επανεφευρίσκουμε τον εαυτό μας ασταμάτητα. Όλοι εμείς, που αποτελούμε την ομάδα του Fortune Greece, είμαστε υπερήφανοι που συμπορευόμαστε μαζί σας. Εσείς είστε η περιουσία μας, κυριολεκτικά και μεταφορικά… Ενός brand με παγκόσμια οπτική, που βαδίζει χέρι-χέρι με εκείνους τους επιχειρηματικούς ηγέτες, τους επιστήμονες, τους mindful leaders που διαμορφώνουν τη βιομηχανία, το εμπόριο και την κοινωνία σε όλο τον κόσμο. Που έχουν δεσμευτεί να φωτίζουν τον δρόμο που οδηγεί στη μακροχρόνια βιωσιμότητα, και εμείς τους τιμούμε με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο αύριο.

Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του Fortune Greece για την προσήλωσή της στην αποστολή μας. Την πρόοδο και την εξέλιξή της. Και ιδιαίτερα τον πολύ στενό πυρήνα με τον οποίο ξεκινήσαμε μαζί από την πρώτη μέρα, ξεκινώντας με τον συνοδοιπόρο μου Τάσο Ζάχο, την Τέτα Μάη, τον Βασίλη Σαμούρκα, τη Μαρία Ακριβού, τον Γιάννη Κατσίνη, τον Ηρακλή Οικονόμου, τον Νίκο Μπαρτζελιώτη, τον Νίκο Ρούμπο. Και όλους τους μετέπειτα συντάκτες και συνεργάτες, που έφεραν νέο αίμα, νέες ιδέες και προσθέτουν αξία στη δουλειά μας. Η πρώτη δεκαετία ήταν συναρπαστική! Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια περιέργεια, τον ίδιο ενθουσιασμό και ακόμη μεγαλύτερο πάθος.

*Η Αναστασία Παρετζόγλου είναι Brand Manager του Fortune Greece

**Δείτε τον χάρτη με τα σημεία πώλησης του Fortune Greece σε όλη την Ελλάδα