Νέο τελεσίγραφο Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα

Νέο τελεσίγραφο Ισραήλ για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Σίφα
epa10963017 Smoke rises following Israeli air strikes in the northern Gaza Strip, 07 November 2023. More than 10,000 Palestinians and at least 1,400 Israelis have been killed, according to the Israel Defense Forces (IDF) and the Palestinian health authority, since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October, and the Israeli operations in Gaza and the West Bank which followed it. EPA/MOHAMMED SABER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Συνεχίζεται το μπαράζ βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.

Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγμα κατά τριών κτιρίων με κατοικίες στην πόλη Χαν Γιούνες, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη αυτή.

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός έδωσε διορία μίας ώρας σε γιατρούς, ασθενείς και εκτοπισμένους να εκκενώσουν το νοσοκομείο Αλ Σίφα που εδώ και μέρες βρίσκεται υπό τον έλεγχο των IDF, όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές στο Al Jazeera.

Αυτήν την στιγμή, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 2.300 ασθενείς, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι βρίσκονται μέσα στο νοσοκομειακό αυτό συγκρότημα και οι ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την τύχη τους έχουν ενταθεί.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι η Χαμάς που βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα χρησιμοποιεί το νοσοκομείο ως στρατιωτική βάση.

Η επικοινωνία με το πεδίο είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς οι τηλεπικοινωνίες έχουν αποκατασταθεί μερικώς.

Το Ισραήλ εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση προς τους Παλαιστίνιους στην πόλη Χαν Γιουνές στο νότιο τμήμα του πυρός να απομακρυνθούν και να πλησιάσουν την ανθρωπιστική βοήθεια. Πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη ότι ο ισραηλινός στρατός σχεδιάζει να επιτεθεί στη Χαμάς στη νότια Γάζα αφού υποτάξει τον βορρά, σχολιάζει το Reuters.

«Ζητάμε από τους ανθρώπους να μετεγκατασταθούν. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο για πολλούς από αυτούς, αλλά δεν θέλουμε να δούμε τους αμάχους να εγκλωβίζονται στα διασταυρούμενα πυρά», δήλωσε στο MSNBC την Παρασκευή ο Μαρκ Ρέγεβ, βοηθός του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ρέγεβ πρόσθεσε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα πρέπει να προχωρήσουν στην πόλη για να εκδιώξουν τους μαχητές της Χαμάς από υπόγειες σήραγγες και αποθήκες.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν ξανά» αν μετακινηθούν δυτικά, είπε, απευθυνόμενους στους αμάχους. Τους ζητάμε να μετακομίσουν σε μια περιοχή όπου ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν σκηνές και ένα υπαίθριο νοσοκομείο.

Το αεροπορικό αυτό πλήγμα, που έγινε στην συνοικία Χάμαντ, προκάλεσε επίσης τον σοβαρό τραυματισμό 23 ανθρώπων, διευκρίνισε ο ίδιος στο AFP.

Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει επικαλούμενο το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA ότι 26 Παλαιστίνιοι, κυρίως παιδιά, σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα τα ξημερώματα σε ισραηλινό βομβαρδισμό στην πόλη Χαν Γιούνες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: Τουλάχιστον 350 οι νεκροί από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ

Τουλάχιστον 350 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου στο μουσικό φεστιβάλ που διεξαγόταν στην έρημο Νεγκέβ του νότιου Ισραήλ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό της ισραηλινής αστυνομίας.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 που επικαλείται αστυνομικές πηγές ανεβάζει σε 364 τον αριθμό των νεκρών.

Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για 260-270 νεκρούς στον χώρο του υπαίθριου μουσικού φεστιβάλ.

Η ισραηλινή αστυνομία εκτιμά πως οι δράστες της επίθεσης δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ, αλλά εκμεταλλεύθηκαν την ευκαιρία για να σκοτώσουν ανυπεράσπιστους νέους.

Το μακελειό στην έρημο Νεγκέβ ήταν το φονικότερο από τις συνδυασμένες επιθέσεις που εξαπέλυσε η Χαμάς την 7η Οκτωβρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων, ένοπλοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έκαψαν ζωντανούς όσους αναζήτησαν καταφύγιο σε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: