Νέο τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Νέο τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση του Γιώργου Σταθάκη με τον πρέσβη της Τουρκίας Κερίμ Ουράς.

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας, της ενέργειας και των μεταφορών, με έμφαση στη διεύρυνση της οδικής, σιδηροδρομικής, ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης με την Ελλάδα, μετέφερε σήμερα στον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλλαδα, Κερίμ Ουράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Ουράς μετέφερε στον κ. Σταθάκη τις ευχές της κυβέρνησής του για την ανάληψη των καθηκόντων του και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί την Άγκυρα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών και την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Παράλληλα, εξήρε το υψηλό επίπεδο εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε την πρόθεσή του να επεκτείνει τις σχέσεις των δύο χωρών σε όλους αυτούς τους τομείς για τους οποίους η Τουρκία δηλώνει ενδιαφέρον και να συμβάλει ώστε να διευκολυνθούν, τόσο οι τουρκικές επενδύσεις στην Ελλάδα, όσο και οι επενδυτικές δραστηριότητες της ελληνικής πλευράς στην τουρκική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ