Νέος αντιπρόεδρος του ΟΤΕ ο Νίκος Καραβίτης

Νέος αντιπρόεδρος του ΟΤΕ ο Νίκος Καραβίτης

Ποια είναι τα τέσσερα νέα μέλη που εξέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΤΕ.

Τη νέα σύνθεση του διοικητικού του συμβουλίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΤΕ με νέα μέλη τους κ.κ. Χρήστο Καστώρη (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό), Θεόδωρο Ματάλα (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό), Λεωνίδα Φιλιππόπουλο (Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό) και Νικόλαο Καραβίτη (Μη εκτελεστικό), σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών κ.κ. Δημήτριου Τζουγανάτου (Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού), Μιχαήλ Μπλέτσα (Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού), Βασιλείου Φουρλή (Ανεξάρτητου μη εκτελεστικού) και Ευστάθιου Ανέστη (Μη εκτελεστικού), για το υπόλοιπο της θητείας τους, δηλαδή μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα πραγματοποιηθεί το έτος 2015.

Εν συνεχεία, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας, ως εξής:

Mιχαήλ Τσαμάζ Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος

Νικόλαος Καραβίτης Αντιπρόεδρος – Μη εκτελεστικό μέλος

Raphael Kübler Μη εκτελεστικό μέλος

Klaus Müller Μη εκτελεστικό μέλος

Claudia Nemat Μη εκτελεστικό μέλος

Χρήστος Καστώρης Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος

Χαράλαμπος Μαζαράκης Εκτελεστικό μέλος

Θεόδωρος Ματάλας Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος

Στυλιανός Πέτσας Μη εκτελεστικό μέλος

Παναγιώτης Ταμπούρλος Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος

Λεωνίδας Φιλιππόπουλος Ανεξάρτητο – Μη εκτελεστικό μέλος

ΟΤΕ: Στα 223,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Καραβίτη
Ο κ. Νικόλαος Καραβίτης γεννήθηκε το 1959 και είναι αναπληρωτής καθηγητής Δημόσιας Οικονομικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λέστερ στην Αγγλία, όπου έκανε μεταπτυχιακά στην Οικονομική της Ανάπτυξης και διδακτορικό στα Δημόσια Οικονομικά. Από το 1989 έως το 1997 ο κ. Καραβίτης εργάστηκε στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (Μονάδα Οικονομικής Έρευνας και Ανάλυσης) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα δημοσιονομικής πολιτικής και αγοράς εργασίας. Τον Ιανουάριο του 1997 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Γραμματέα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (νυν Ελληνική Στατιστική Αρχή), όπου παρέμεινε μέχρι το Μάρτιο του 2004.

Από το Μάρτιο του 2010 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), υπεύθυνος για το Παρατηρητήριο του Δημόσιου Τομέα. O κ. Καραβίτης είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων για δημοσιονομικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων δαπανών, της φορολογικής πολιτικής, της κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου χρέους και ελλείμματος. Έχει διατελέσει μέλος πολλών Επιτροπών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ άλλων της Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (EPC, EU), της Νομισματικής Επιτροπής (νυν EFC), της Στατιστικής Επιτροπής ΟΗΕ (αντιπρόεδρος) και της Επιτροπής Στατιστικού Προγράμματος (Eurostat). Ο κ. Καραβίτης μιλάει Αγγλικά και Ισπανικά.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Προέδρου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, στον Σωτήρη Δανέζη

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Καστώρη
Ο κ. Χρήστος Καστώρης γεννήθηκε το 1950 και είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Διδάκτωρ Μηχανικός από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 1973 έως το 1976 διετέλεσε έμμισθος βοηθός ερευνητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 1976 έως το 1977, Τακτικός Επιμελητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 1977 έως το 1980 εργάστηκε ως Εξειδικευμένος Μηχανικός Συστημάτων Μετάδοσης στη Διεύθυνση Ερευνών ΟΤΕ και από το 1980 έως το 1987 ως Μηχανικός Δικτύων, καθώς και Προϊστάμενος Τηλεφωνικών Κέντρων στο Νομό Μαγνησίας.

Κατείχε επίσης τη θέση του Senior System Engineer των κέντρων AXE της Ericsson/Intracom από το 1988 έως το 1992 και τη θέση του System Engineer στην εταιρεία ΑΤ&Τ το 1992. Από το 1992 έως το 1996 ο κ. Καστώρης διετέλεσε Προϊστάμενος Διεθνών Υπεραστικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, ενώ από το 1996 έως το 2006 διετέλεσε Περιφερειακός Διευθυντής του ΟΤΕ στην Θεσσαλία. Ο κ. Καστώρης έχει πραγματοποιήσει σειρά δημοσιεύσεων και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια με θέμα τις τηλεπικοινωνίες. Σήμερα, ο κ. Καστώρης είναι μέλος του Συμβουλίου του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Ο κ. Καστώρης μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Τούρκικα.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Ματάλα
Ο κ. Θεόδωρος Ματάλας γεννήθηκε το 1968 και είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οικονομία και το Δίκαιο στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. O κ. Ματάλας εξασκεί από το 1994 το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες μελέτες και επιβλέψεις δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από το 1996 έως και σήμερα είναι Γενικός Διευθυντής και Διαχειριστής του κοινωφελούς εκπαιδευτικού ιδρύματος “Καθίδρυμα Αθανασίου Ματάλα”.

Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και το 2009, Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Από το 2012 έως το Μάρτιο του 2013 διετέλεσε μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του τέως Οργανισμού Εργατικής Εστίας. Ο κ. Ματάλας έχει διατελέσει, επίσης Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Συνδέσμου και Αντιπρόεδρος της AEIAR (Πανευρωπαϊκή οργάνωση εταιρειών του Δημοσίου που έχουν ως σκοπό την περιφερειακή ανάπτυξη). Είναι επίσης μέλος του ΤΕΕ. Ο κ. Ματάλας μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Βιογραφικό Σημείωμα κ. Φιλιππόπουλου
Ο κ. Λεωνίδας Φιλιππόπουλος γεννήθηκε το 1968, κατέχει πτυχίο στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Middlesex University of London.

Από τον Ιανουάριο του2013 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Galaxy ΑΕ Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις» στην οποία συμμετείχε και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από το 2004. Στο παρελθόν διετέλεσε Πρόεδρος του Κ.Ε.Π.Ε.Ψ.Ο. (Κέντρο Ενημέρωσης Πληροφόρησης και Ευαισθητοποίησης για Ψυχοδραστικές Ουσίες), οικονομικός σύμβουλος των TITANIUM AE και BNF ΕΠΕ, καθώς και διευθυντής σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Ο κ. Φιλιππόπουλος μιλάει Αγγλικά, Βουλγάρικα και Ρώσικα.