Νέος «πονοκέφαλος» για το Snapchat

Νέος «πονοκέφαλος» για το Snapchat

Ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της εταιρείας μείωσε κατά 25% τις τιμές των μετοχών της.

Το αμοιβαίο κεφάλαιο Fidelity που επένδυσε περισσότερα από 46 δισεκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης του Snapchat τον Ιούλιο, θεωρεί πλέον πως η δημοφιλής εφαρμογή είναι υπερεκτιμημένη.
Η Fidelity μείωσε την αξία των περισσότερων του ενάμιση εκατομμυρίων μετοχών που κατέχουν ιδιώτες από τα 30,72 στα 22,91 δολάρια ανά μετοχή κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου. Και δεν είναι η πρώτη φορά που η Fidelity θεωρεί υπερτιμημένο κάποιον «μονόκερο».

Αντισυμβατικοί επενδυτές όπως τα αμοιβαία κεφάλαια και τα hedge funds βρίσκονται πίσω από μια σειρά μεγάλων γύρων χρηματοδότησης, όπως η Uber και η Airbnb. Την περασμένη εβδομάδα, η Square ήρθε σε … επαφή με την επενδυτική πραγματικότητα όταν έθεσε το εύρος της τιμής της αρχικής δημόσιας προσφοράς της. Εάν διατηρηθεί αυτό το εύρος τιμών, τότε θα αξίζει δύο δισεκατομμύρια λιγότερα στη δημόσια αγορά από ό, τι στην ιδιωτική αγορά.

Μήπως αυτά τα σημάδια δείχνουν πως θα σκάσει κάποια φούσκα; Το ο συνιδρυτής του Snapchat Evan Spiegel σχολίασε πριν λίγο καιρό το γεγονός δηλώνοντας: «Θα υπάρξει διόρθωση. Αυτό θα είναι κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει τα σχέδιά μας».