Nestlé Ελλάς: Αύξηση πωλήσεων για το 2016

Nestlé Ελλάς: Αύξηση πωλήσεων για το 2016
epa05247896 Nestle's directors speak in front of the Nestle's logo during the general meeting of Nestle Group in Lausanne, Switzerland, 07 April 2016. The world's biggest food and beverage company holds its 149th annual general meeting. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: Ingram Publishing

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 372 εκατ. ευρώ έναντι 365 εκατ. ευρώ το 2015.

Με αύξηση πωλήσεων έκλεισε το 2016 για την Nestlé Ελλάς.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα οικονομικά αποτελέσματα της, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 372 εκατ. ευρώ έναντι 365 εκατ. ευρώ το 2015. Επίσης σημειώθηκε αύξηση κερδοφορίας στα 52 εκατ. ευρώ από 34 εκατ. ευρώ το 2015.

Σημαντικό γεγονός κατά τη χρήση του 2016 ήταν η μεταφορά της δραστηριότητας του παγωτού στη νέα εταιρεία Froneri. Η μεταφορά επηρέασε σημαντικά τις οικονομικές καταστάσεις του 2016, καθώς σε αυτές περιλαμβάνεται η διαγραφή της υπεραξίας για τη δραστηριότητα του παγωτού από το 2006 έως το 2011, όταν η δραστηριότητα συγχωνεύθηκε με την Nestlé Ελλάς. Έτσι, οι συνολικές ζημίες των προηγούμενων περιόδων για τη δραστηριότητα του παγωτού ανέρχονται στα 87,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «η θετική επίδοση του 2016 οφείλεται στην αύξηση συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως τα μαγειρικά και η σοκολάτα, που επιβεβαίωσαν την τάση των τελευταίων ετών για μαγείρεμα στο σπίτι. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η αυξημένη κίνηση στην κατηγορία του καφέ κατά το τέλος του έτους, λόγω της επιβολής του υψηλού φόρου κατανάλωσης στον καφέ από 1/1/2017.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το ισχυρό προωθητικό πλάνο και πρόγραμμα προσφορών που εφαρμόζουμε για να εξισορροπήσουμε το φόρο, ήδη παρουσιάζεται σημαντική αύξηση τιμής και μείωση κατανάλωσης κατά τη διάρκεια του 2017».

Η Nestlé έχει παρουσία στην Ελλάδα μέσω των προϊόντων της από το 1899. «Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει την ποιότητα ζωής και να συνεισφέρει σε ένα πιο υγιές μέλλον αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας στην καλύτερη δυνατή τιμή, που απαντούν στις ανάγκες του έλληνα καταναλωτή. Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας δέσμευσής της στη χώρα, συνεχίζει την υλοποίηση της μεγάλης επένδυσης στο εργοστάσιο των Οινοφύτων ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018» επισημαίνει η εταιρεία.

Η Nestlé Ελλάς συνεχίζει τις δράσεις της γύρω από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Nestlé Νοιάζομαι, που εστιάζει στην απασχόληση των νέων, τη διατροφική εκπαίδευση των παιδιών και την υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με δωρεές προϊόντων.

Η ανανέωση του προγράμματος Nestlé needs YOUth για 450 επιπλέον ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους έως 30 ετών μέχρι το 2020 στην Ελλάδα υλοποιείται με επιτυχία, προσθέτοντας 73 ευκαιρίες απασχόλησης στις 576 της τριετίας 2014-2016 (σύνολο 649 ευκαιρίες απασχόλησης σε νέους στην Ελλάδα από το 2014).

Στον πυλώνα της διατροφικής εκπαίδευσης των παιδιών, για το πρώτο εξάμηνο έμφαση δώσαμε στο νερό και την ενυδάτωση με την υλοποίηση του Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού για 8η συνεχόμενη χρονιά στο εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, αλλά και τη δράση «Μαζί για το Νερό» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το γυμνάσιο της περιοχής. Σταθερή είναι και υποστήριξη οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε όλη την Ελλάδα μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων, αλλά και επιλεγμένων οργανισμών όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Μπορούμε».

Παράλληλα συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά η σταθερή υποστήριξη στο πρόγραμμα του Δήμου Περιστερίου «Από την πρώτη μέρα δίπλα σου», με δωρεά γάλακτος σε άπορες μητέρες για τον πρώτο χρόνο του μωρού τους.