Nestle Ελλάς: Θεαματικά αποτελέσματα έφερε η πολιτική ανακύκλωσης της εταιρείας

Nestle Ελλάς: Θεαματικά αποτελέσματα έφερε η πολιτική ανακύκλωσης της εταιρείας

Άκρως θετικά είναι τα αποτελέσματα του πρόσφατου απολογισμού της εταιρείας για την πορεία των περιβαλλοντικών της επιδόσεων.

Σημαντικές βελτιώσεις στην περιβαλλοντική της επίδοση έχει πετύχει η Nestle Ελλάς με διαρκή μελέτη και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 800 εργαζομένους σε δύο εργοστάσια στη Βοιωτία και την Αιτωλοακαρνανία, έχει σημαντική επίδοση στο θέμα των απορριμμάτων. Με στόχο τη μείωση και σταδιακά την εξάλειψη των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, η εταιρεία έχει καταφέρει μέσα από συγκεκριμένες δράσεις να μειώσει τα απορρίμματά της κατά 200 τόνους ετησίως. Ανάμεσα στις σχετικές πρωτοβουλίες είναι η μείωση των υλικών συσκευασίας, και πιο συγκεκριμένα της χρήσης χαρτιού κατά 72,4 τόνους και πλαστικού κατά 230 τόνους τα τελευταία 7 χρόνια. Παράλληλα, μέσα σε μόλις ένα χρόνο έχει αυξήσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 130% την ανακύκλωση στα κεντρικά της γραφεία στο Μαρούσι, μειώνοντας κατά 81% την παραγωγή απορριμμάτων για χώρους υγειονομικής ταφής.

Επιπλέον, η Nestle Ελλάς στηρίζει ενεργά τον θεσμό της ανακύκλωσης, αποτελώντας ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισφορές της εταιρείας από το 2007 αντιστοιχούν στην κατασκευή και τον εξοπλισμό δύο κέντρων διαλογής.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο κομμάτι της εξοικονόμησης ενέργειας, τα εργοστάσια της Nestle Ελλάς έχουν καταφέρει να λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται σε ποσοστό 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υιοθετεί πρωτοβουλίες εξοικονόμησης ενέργειας που έχουν αποφέρει μείωση 1,750 MWh, αριθμός που ισοδυναμεί με την οικιακή κατανάλωση μιας πόλης σαν τη Θεσσαλονίκης για ένα χρόνο.

Επιπλέον, από το 2014 η Nestle Ελλάς έχει καταφέρει να εξοικονομήσει 2000 τόνους εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ από το 2016 έχει επιτύχει την εξοικονόμηση 2500 τόνων νερού. Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει στο περιβάλλον μέσα από την εταιρική της κουλτούρα, στοχεύοντας στην πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων των εργαζομένων της, αντίστοιχη με τον πρόσφατο καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά Μαραθώνα, που πραγματοποιήθηκε επιτυχώς με τη συμμετοχή περισσότερων από 40 εργαζομένων της.

Η Nestle επιβεβαιώνει έμπρακτα και καθημερινά τη δέσμευσή της για προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της συνεισφοράς της εταιρείας σε ένα πιο υγιές μέλλον, γεγονός που αποτυπώνεται και από της πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με το σχέδιο της να έχει 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες στα προϊόντα της μέχρι το 2025. Στόχος της είναι όλες οι συσκευασίες της, συμπεριλαμβανομένων των πλαστικών, να μην καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής επεξεργασίας απορριμμάτων, καθώς θεωρεί πως υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ελαχιστοποιηθεί η επίδραση της συσκευασίας στο περιβάλλον. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της, η Nestle επικεντρώνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: την εξάλειψη των μη ανακυκλώσιμων πλαστικών συσκευασιών, την ενθάρρυνση της χρήσης πλαστικών που να επιτρέπουν υψηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης και τέλος την εξάλειψη ή τον επαναπροσδιορισμό των πολύπλοκων υλικών συσκευασίας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, σχολίασε σχετικά: «Στη Nestle Ελλάς ζούμε τις αξίες μας για να μπορούμε να εκπληρώνουμε καθημερινά το σκοπό μας: ενισχύοντας την ποιότητα ζωής και συνεισφέροντας σε ένα πιο υγιές μέλλον. Η προστασία των φυσικών αποθεμάτων για τις επόμενες γενιές αποτελεί πρωταρχική μας φιλοδοξία για την τήρηση των δεσμεύσεων μας, ενώ παράλληλα οδηγεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε. Οι δράσεις μας στην Ελλάδα το αποδεικνύουν, καθώς με διαρκή μελέτη και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες έχουμε πετύχει σημαντικές βελτιώσεις στην περιβαλλοντική μας επίδοση. Και αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς η προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον είναι ίσως ο πιο σημαντικός αγώνας που πρέπει να δίνουμε όλοι μας».