New York Times: Ο Τραμπ ήταν σε σοβαρή κατάσταση όταν είχε νοσήσει από κορωνοϊό

New York Times: Ο Τραμπ ήταν σε σοβαρή κατάσταση όταν είχε νοσήσει από κορωνοϊό
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλάει κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στην ΓΓ Eνημέρωσης & Επκοινωνίας, Αθήνα, Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική.

Στο αυστηρό lockdown που στόχο έχει να μειωθεί η κινητικότητα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ζήτησε από τους πολίτες να κάνουν υπομονή «για να φτάσουμε στο καλοκαίρι».

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί παράταση του lockdown στην Αττική, ενώ πρόσθεσε ότι η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για άλλες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να αποκλείει αυστηροποίηση των μέτρων, παραπέμποντας ωστόσο στις εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος σημείωσε ότι οι εμβολιασμοί προχωρούν ομαλά και αυτοί σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Τα στοιχεία που δείχνουν πιθανή παράταση lockdown

Οι ειδικοί τονίζουν πως αναμένεται κορύφωση σε νοσηλείες και διασωληνωμένους το επόμενο χρονικό διάστημα, αν και ήδη έχει παρατηρηθεί αύξηση στις εισαγωγές της Αττικής. Είναι πλέον φανερό πως η πρωτεύουσα βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» όπως και στο πρώτο κύμα, καθώς η πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία είναι μεγαλύτερη απ’ ότι στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία σήκωσε όλο το βάρος στο δεύτερο κύμα.

Μάλιστα χτες από τις 220 εισαγωγές στην επικράτεια, οι 117 έγιναν στην Αττική.

Την ίδια ώρα η εξάπλωση της μετάλλαξης του κορωνοϊού στην κοινότητα αποτελεί ακόμη έναν σημαντικό παράγοντα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, αλλά και στους διασωληνωμένους.

Έτσι, ήδη από τα πρώτα 24ώρα του νέου lockdown, οι ειδικοί κάνουν λόγο για παράταση του lockdown τουλάχιστον μίας εβδομάδας ακόμα, ακόμη και δύο.

Η απόφαση ωστόσο, θα ληφθεί τις επόμενες μέρες, οπότε και θα είναι διαθέσιμα περισσότερα στοιχεία.