New York Times: Το βίντεο – ντοκουμέντο με ιρανικό πύραυλο να πλήττει το Boeing

New York Times: Το βίντεο – ντοκουμέντο με ιρανικό πύραυλο να πλήττει το Boeing

Βίντεο – ντοκουμέντο που δημοσίευσαν οι New York Times ενισχύει το σενάριο  ότι ιρανικός πύραυλος χτύπησε το αεροσκάφος πάνω από την περιοχή Παράντ, κοντά στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης, όπου την Τετάρτη συνετρίβη το ουκρανικό Boeing, παρασύροντας στον θάνατο και τους 176 επιβαίνοντες.

Δείτε το βίντεο:

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μια μικρή έκρηξη σημειώνεται την ώρα που ο πύραυλος πλήττει το αεροσκάφος, ωστόσο αυτό δεν εκρήγνυται.

Το αεροπλάνο παρέμεινε στον αέρα για αρκετά λεπτά και επιχείρησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της ιρανικής πρωτεύουσας, πετώντας φλεγόμενο, πριν εκραγεί και συντριβεί, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενoι το συγκεκριμένο, αλλά και άλλα βίντεο που έχουν στην κατοχή τους.

Όπως διευκρινίζει η αμερικανική εφημερίδα, έχει επαληθεύσει την τοποθεσία του βίντεο με την τελευταία γνωστή τοποθεσία του πομπού του αεροσκάφους.

Νωρίτερα αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε στο Newsweek ότι το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines που συνετρίβη στο Ιράν, με αποτέλεσμα το θάνατο 176 ατόμων, χτυπήθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, από το αντιαεροπορικό σύστημα της Τεχεράνης.

Όπως μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, ο αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι το περιστατικό ήταν ατύχημα, καθώς ήταν ενεργό το αντιπυραυλικό σύστημα του Ιράν και έτσι χτυπήθηκε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας εκ των δύο πυραύλων που εκτοξεύτηκαν, πιθανότατα TOR M1 ή τύπου TOR M1, εκτοξεύτηκαν από τους Ιρανούς και χύπησαν το Boeing που έκανε το δρομολόγιο Τεχεράνη-Κίεβο.To Νesweek, πέρα από τον Αμερικανό αξιωματούχο, επικαλείται και Ιρακινό στέλεχος της υπηρεσίας πληροφοριών.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά η ανώτατες πηγές οι Αμερικανοί όχι μόνο κατέγραψαν το ιρανικό ραντάρ να τίθεται σε λειτουργία αλλά με δορυφορικές εικόνες κατέγραψαν και τους δυο πυραύλους που εκτοξεύτηκαν και πιθανότατα έπληξαν το ουκρανικό Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι το ουκρανικό Boeing 737 κατέπεσε σε ιρανικό έδαφος, με αποτέλεσμα των τραγικό θάνατο των 176 επιβαινόντων, 82 Ιρανών, 63 Καναδών, 11 Ουκρανών, 10 Σουηδών, 7 Αφγανών και τριών Γερμανών.

Δείτε τι απαντάει το Ιράν σχετικά ΕΔΩ