Nielsen: Άνοδος στο λιανεμπόριο το πρώτο πεντάμηνο- οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη δυναμική

Nielsen: Άνοδος στο λιανεμπόριο το πρώτο πεντάμηνο- οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη δυναμική
Καταναλωτές ψωνίζουν στην κρεαταγορά της Αθήνα αρνιά και κατσίκια για τη Λαμπρή, Αθήνα Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
«Πρωταθλητές» τα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα.

Θετική ήταν η πορεία της ελληνικής αγοράς οργανωμένου λιανεμπορίου το πρώτο πεντάμηνο του 2019. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen η αξία της αυξήθηκε κατά 5,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με το σύνολο των κλάδων να βρίκονται σε τροχιά ανάπτυξης. Πιο μετριοπαθείς οι ρυθμοί για τα ταχέως κινούμενα καταναλωτικά αγαθαά (FMCGs), με την αξία τους να ενισχύεται 3,8%.

Τα Φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα εμφανίζουν την μεγαλύτερη δυναμική, με την αξία τους να ενισχύεται σε διψήφιο ποσοστό (10,5%), ενώ το σύνολο των κατηγοριών Bazaar (ένδυση, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία, είδη κήπου, είδη αυτοκινήτου, οικιακός εξοπλισμός κλπ) επίσης αναπτύσσονται κατά 5,9%.

Όσον αφορά στις επιμέρους κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων,  τα τρόφιμα & ποτά αναπτύσσονται κατά +4,5%, ενώ  οι κατηγορίες που αφορούν στα προϊόντα προσωπικής περιποίησης, καθώς και τα προϊόντα οικιακής χρήσης παρουσιάζουν αύξηση στις πωλήσεις τους σε αξία σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά +1,1% & +1,8% αντίστοιχα.