Οι νικητές που «αναστάτωσαν» το «Disrupt, Startup, ScaleUP»

Οι νικητές που «αναστάτωσαν» το «Disrupt, Startup, ScaleUP»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος νεανικής επιχειρηματικότητας.

Το ποσό των 465.000 ευρώ μοιράστηκαν οι συνολικά 14 νικητές ανάμεσα στις 50 startups που πήραν μέρος στους 5 «ζωντανούς» διαγωνισμούς στο «Disrupt, Startup, ScaleUP», την εκδήλωση για την νέα επιχειρηματικότητα που διοργάνωσαν οι Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC), η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο.

Περισσότεροι από 2.00 εποσκέπτες προσήλθαν στην εκδήλωση που είχε σαν κεντρικό μήνυμα «Αναστατώνουμε την Ελλάδα», και παρακολούθησαν ομιλίες γύρω από το ζήτημα της ανάπτυξης του οικοσυστήματος της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Οι διεθνείς ομιλητές μίλησαν με τα θερμότερα λόγια για τη διοργάνωση και κυρίως για το πραγματικό ταλέντο που βρίσκεται στην χώρα. O Thom Rhue, αντιπρόεδρος του Kauffman Foundation κατάταξε την εκδήλωση ανάμεσα στις 5 καλύτερες από τις 140 χώρες που πραγματοποιείται η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχθεί διεθνώς η προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα και τα νέα παιδιά.

«Ήταν μια εκδήλωση γεμάτη από ταλέντο, γνώση, έμπνευση και κόσμο. Κάποια από καλύτερα μυαλά της Ελλάδας, επενδυτές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί βρέθηκαν για πρώτη φορά κάτω από μια κοινή στέγη και συνομίλησαν. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο έκλεισαν συμφωνίες, έγιναν ραντεβού, έγιναν επαφές, έγινε εκείνη η μαγική χημική ένωση που παράγει την καινοτομία», δήλωσε ο Μιχάλης Στάγκος, διοργανωτής της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και της διήμερης εκδήλωσης.

Οι διαγωνισμοί και οι νικητές
Το «Reinspiring Greece from the Youth UP», ο διαγωνισμός που δημιουργήθηκε από την εταιρία τροφίμων GAEA σε συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς, την RSM International, την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και τους ID-GC βράβευσε 8 νικητές με 200.000 ευρώ, συν 200.000 ευρώ χαμηλότοκο δάνειο, καθώς και υπηρεσίες καθοδήγησης και υποστήριξης.

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν η Family Farm και η Radiki. Στην Τρίτη θέση η Chipples και στην τέταρτη ισοβάθμησαν οι Creative Bees και η Golden Black. Στην έκτη θέση η daphnis & cloe και στην έβδομη θέση η demetra pies. Τέλος, στην όγδοη θέση η Of Dreams and Knowledge.

Το «Innovation Project», o διαγωνισμός του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιριών Ελλάδος και των ID-GC που εστιάζει στην υγεία ανάδειξε τρεις νικητές που κέρδισαν 25.000 ο πρώτος, 15.000 ο δεύτερος και 10.000 ο τρίτος. Το πρώτο βραβείο κέρδισε η ΜΙR.I.AM. Το δεύτερο βραβείο κέρδισε η PNEUMO PROJECT και το τρίτο βραβείο κέρδισε η PNEUMOGENESIS.

Στον διεθνή διαγωνισμό των ID-GC «Get in the Ring» νίκησε η Truckbird για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, που κατασκεύασε μία ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων δημιουργώντας μια ηλεκτρονική αγορά φορτίου σε πραγματικό χρόνο. Στο εθνικό σκέλος του διαγωνισμού κέρδισε το Offerial χρηματικό έπαθλο 5.000€, καθώς και υπηρεσίες αξίας 3.200€ από την Vodafone και υπηρεσίες συμβουλευτικής από την ICAP.

Αντίστοιχα στον διαγωνισμό για τις δημιουργικές βιομηχανίες «Creative Business Cup» νικητής για να μας εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό αναδείχτηκε η Geographical, μία ταξιδιωτική πλατφόρμα που συνδυάζει την ταξιδιωτική με τη γευστική εμπειρία για τον χρήστη στην Ελλάδα. Στο εθνικό σκέλος νίκησε το ClioMuse, που επίσης κέρδισε χρηματικό έπαθλο 5.000€, καθώς και πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αξίας 3.200€ από την Vodafone και υπηρεσίες συμβουλευτικής από την ICAP.

Τέλος, στο διαγωνισμό για την ενέργεια και τις καθαρές μορφές ενέργειας «CleanTech Open» νικητής που και πάλι θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο εξωτερικό, αναδείχτηκε η Glonatech, μία εταιρεία που παράγει οικολογική μπογιά από νανοτεχνολογία που μπορεί να εφαρμοστεί σε πλαστικά, δομικά υλικά, ηλεκτρονικά, αθλητικούς εξοπλισμούς, αεροπορική και διαστημική βιομηχανία κ.ά. Στο εθνικό σκέλος νίκησε η Metis όπου επίσης κέρδισε χρηματικό έπαθλο 5.000€, καθώς και πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών αξίας 3.200€ από την Vodafone και υπηρεσίες συμβουλευτικής από την ICAP.

Διαβάστε ακόμη: Από την Αντίπαρο στο Disrupt μέσω Αμερικής!