Από την Αντίπαρο στο Disrupt μέσω Αμερικής!

Από την Αντίπαρο στο Disrupt μέσω Αμερικής!

Μία ιδέα του Άρη Κεφαλογιάννη και ένα ελαιόλαδο «λαδώνουν» τα επιχειρηματικά γρανάζια 10 προτάσεων στην ελληνική ύπαιθρο.

Ο διαγωνισμός Re-inspire Greece from the Youth Up εισέρχεται στην τελική ευθεία μετά από μια διαδρομή που ξεκίνησε από την Αντίπαρο, πέρασε τον Ατλαντικό για να επιστρέψει στην καρδιά της Αθήνας και από εκεί να βάλει τον σπόρο της στις γωνιές της ελληνικής γης.

Όπως εξηγεί στο fortunegreece.com ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας Άρης Κεφαλογιάννης, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea, της πλέον εξωστρεφούς εταιρείας ελαιοκομικών προϊόντων, η πρωτοβουλία δημιουργήθηκε με αφορμή ένα εξαιρετικό βιολογικό ελαιόλαδο που μας έφεραν από το νησάκι της Αντιπάρου.

«Ήταν σε πολύ μικρή ποσότητα για να γίνει οτιδήποτε σε εμπορική κλίμακα και έτσι πήραμε την απόφαση αντί για κάποιο εμπορικό project να κάνουμε ένα κοινωφελές project. Στόχος ήταν από την πώληση των ειδικών συσκευασιών που δημιουργήσαμε για την αγορά της Αμερικής να συγκεντρώσουμε ένα fund 250.000 ευρώ τα οποία θα τα μοιράσουμε σε 10 βραβεία των 25.000 ευρώ σε προτάσεις που μας έχουν υποβληθεί στον αγροκτηνοτροφικό τομέα». Πρέσβειρα της προώθησης της προσπάθειας και του ελαιόλαδου «Antiparos – Agrilia Estate» στις ΗΠΑ είναι η celebrity chef Cat Cora με ρίζες από την Σκόπελο.

Ήδη η ομάδα των ανθρώπων που διαχειρίζεται τα βραβεία Re-inspire Greece έχει επιλέξει τις 15 προτάσεις από το σύνολο των 41 που είχαν κατατεθεί και οι οποίες θα παρουσιαστούν στο κοινό αύριο Σάββατο κατά την διάρκεια του Disrupt – Startup – ScaleUP. Στο ποσό των 25.000 ευρώ που θα προσφέρει ως εφόδιο στα πρώτα βήματα των νέων επιχειρηματιών της υπαίθρου η Gaea θα προστεθεί η δυνατότητα ευνοϊκής – αντίστοιχου ποσού- χρηματοδότησης από την Τράπεζα Πειραιώς.

Παράλληλα η Gaea θα ανοίξει την είσοδο στην αγορά για τους νικητές, διαθέτοντας το εκτεταμένο και παγκόσμιο δίκτυο διανομής της και η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές τεχνογνωσίας, ενώ η εταιρεία ορκωτών λογιστών RSM GREECE (Ορκωτοί Εκλεκτές, Λογιστές και Σύμβουλοι Επιχειρήσεων) μέλος της RSM International θα παράσχει στους νικητές δωρεάν νομική και λογιστική υποστήριξη.

Ο Άρης Κεφαλογιάννης έχοντας μελετήσει ήδη τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί πιστεύει ότι ανάμεσα τους υπάρχουν κάποιες που είναι ιδιαίτερα «δυνατές» και θεωρεί σχεδόν σίγουρο ότι εάν υπάρξουν τα σωστά βήματα θα έχουν ιδιαίτερες αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας. Ο ίδιος βλέπει ότι πλέον υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα από νέους ανθρώπους,  καθώς θεωρεί ότι σε αυτό συμβάλει «και η ποιότητα ζωής στην ελληνική επαρχεία που είναι κατά πολύ καλύτερη από αυτή της Αθήνας. Αντίστοιχα στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν υπάρχουν οι ευκαιρίες που υπήρχαν στο παρελθόν. Αυτό οδηγεί αρκετούς νέους ανθρώπους και «φρέσκα μυαλά» να επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες και να προχωρούν σε καλλιέργειες, όχι με την λογική της επιδότησης αλλά με την λογική της δημιουργίας μίας καλλιέργειας που θα διαφοροποιείται και θα βρίσκει θέση στην αγορά».

Disrupt: Κάνε την επιχειρηματική σου ιδέα πράξη

O διαγωνισμός Re-inspire Greece from the Youth Up θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 17.30 στο Μέγαρο Μουσικής στα πλαίσια του Disrupt – Startup – ScaleUP. Την κριτική επιτροπή που θα αξιολογήσει τις προτάσεις απαρτίζουν: Σπυρίδων  Σταυράτης  Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα-Τράπεζα Πειραιώς, Δρ Φίλιππος Παπαδόπουλος Acting Academic Dean, Perrotis College, Βασίλης Πετίνης Director,Management Consulting Department, RSM Greece, Δρ Αρης Κεφαλογιάννης C.E.O-Gaea, Γιάννης Παπαδόπουλος-Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures,Πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων, Φίλιππος Λαμπαδάριος-Ιδιοκτήτης «Agrilia Estate».

Το ελαιόλαδο Αντίπαρος διατίθεται προς το παρόν αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής και σύντομα θα γίνει τοποθέτηση και στην ελληνική αγορά. Μία πρώτη εικόνα (αλλά και για αγορές οι κάτοικοι των ΗΠΑ) μπορείτε να πάρετε εδώ http://www.reinspiregreece.com

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση Disrupt – Startup – ScaleUP που φιλοξενεί τον διαγωνισμό επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στο www.2013.industrydisruptors.org