Nikkei: Η Mitsubishi Motors «κουνάει μαντήλι» στην Κίνα

Nikkei: Η Mitsubishi Motors «κουνάει μαντήλι» στην Κίνα
epa05269821 (FILE) A picture dated 27 October 2015 shows Mitsubishi vehicles reflected on a mirror at Mitsubishi Motors Corp.'s headquarters in Tokyo, Japan. On 21 April 2016, transport ministry officials inspected a plant of the carmaker in the central Japan following the revelation of a data falsification scandal. EPA/FRANCK ROBICHON Photo:
Όπως ανέφερε την Τετάρτη η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, χωρίς να επικαλείται πηγές.

Η Mitsubishi Motors αποφάσισε να τερματίσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα, ανέφερε την Τετάρτη η ιαπωνική εφημερίδα Nikkei, χωρίς να επικαλείται συγκεκριμένες πηγές.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία κάνει τις τελικές διευθετήσεις με τον τοπικό εταίρο της στην κοινοπραξία Guangzhou Automobile Group (GAC) για την έξοδο, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η GAC πιθανότατα θα μετατρέψει το εργοστάσιο, στην επαρχία Χουνάν, σε βάση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε η εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η Mitsubishi Motors επισήμως δήλωσε ότι οι συζητήσεις για το μέλλον της επιχείρησής της στην Κίνα με τον εταίρο της συνεχίζονται και ότι δεν έχει αποφασιστεί τίποτα σχετικά με αυτό.

Η εταιρεία, η οποία ίδρυσε τη μονάδα της στην Κίνα το 2012, σταμάτησε την τοπική παραγωγή του νέου σπορ οχήματος Outlander νωρίτερα φέτος, λίγους μήνες μετά το λανσάρισμά του τον Δεκέμβριο, μετέδωσε το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com