Νιώστε σαν «Κροίσοι» με την Power Boat Charters

Νιώστε σαν «Κροίσοι» με την Power Boat Charters

Η ελληνική εταιρεία παρέχει premium υπηρεσίες σε όσους θέλουν να «οργώσουν» τα ελληνικά νησιά εν πλω.

Μια νέα μόδα έχει κατακλύσει την ελληνική τουριστική αγορά και δεν είναι άλλη από αυτή της ενοικίασης σκαφών. Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες, λάτρεις της θάλασσας, επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους εν πλω βιώνοντας μια διαφορετική εμπειρία που δεν τους στερεί λεπτό από το υδάτινο περιβάλλον και τις ομορφιές του. Βλέποντας το κενό που υπήρχε στην αγορά premium σκαφών ο Θάνος Μαρίνης με τον Λευτέρη Ξύδη και τον Μιχάλη Σκαρβέλη, αποφασίζουν να δραστηριοποιηθoύν επαγγελματικά δημιουργώντας μια εταιρεία που στόχο θα είχε να κάνει τους πελάτες της να νιώθουν σαν μικροί «Κροίσοι» που έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τα νησιά του Αιγαίου, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αντίστοιχες με αυτές των ιδιοκτητών σκαφών.

Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com ο Θάνος, ολα ξεκίνησαν το 2014 που με το σκάφος OMEGA, έκανε αρχικά τον ατζέντη φροντίζοντας για τις διακοπές πελατών με ακριβά γούστα. Η ποιότητα των υπηρεσιών ήταν τέτοια που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαπλώθηκε τόσο η φήμη όσο και ο στόλος της Power Boat Charters. «Από μικρός ασχολούμουν με τα σκάφη. Να φανταστείτε ότι πρώτα αγόρασα φουσκωτό και μετά αυτοκίνητο. Οπτικά το OMEGA ήταν ένα αριστούργημα μέσα στη θάλασσα. Υπήρχε μάλιστα κοινό που βλέποντάς το ήταν διατεθειμένο να πληρώσει ακόμα και 1.500 ευρώ την ημέρα για να πάει βόλτα» τονίζει ο Θάνος προσθέτοντας πως με μια μέση ταχύτητα 45 μίλια την ώρα αποστάσεις, όπως Αθήνα – Μύκονος, μπορούν να γίνουν σε μια ώρα και 20 λεπτά, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να γυρίσουν το Αιγαίο σε μια μόλις ημέρα».

IMG_8118
Ο Θάνος Μαρίνης (αριστερά) και ο Μιχάλης Σκαρβέλης (δεξιά) είναι οι συνιδιοκτήτες της Power Boat Charters.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία διαθέτει δύο ιδιόκτητα σκάφη, 14 και 12 μέτρα έκαστο, ενώ στα σχέδια της διοίκησης είναι την ερχόμενη τουριστική σεζόν να προστεθούν νέα μέλη στο στόλο είτε μέσω leasing είτε ως τρίτα επαγγελματικά σκάφη για λογαριασμό των οποίων η Power Boat Charters θα λειτουργεί ως μεσάζων. «Οι υπηρεσίες και τα σκάφη στην Ελλάδα είναι δυστυχώς κακής ποιότητας. Το συγκριτικό μας πλεονέκτημα είναι ότι τα μεγάλα yachts δεν μπορούν να κουβαλήσουν μεγάλα σκάφη για tenders και εμείς τους δίνουμε αυτή την επιλογή».

Η τουριστική σεζόν για την Power Boat Charters ξεκινά από μέσα Απριλίου και η βασική επιθυμία είναι να «ανοίξει» ακόμα περισσότερο και να έχει και τον Σεπτέμβριο την πληρότητα που καταγράφεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα σκάφη ναυλώνονται για πλήρωμα 10-15 ατόμων, συνήθως για ένα δεκαήμερο, με το μέσο ημερήσιο κόστος να ανέρχεται στα 1350 ευρώ με σκίπερ συν ΦΠΑ. «Η αλήθεια είναι πως ο τουρισμός έχει συρρικνωθεί. Το μέγεθος των 26 εκατομμυρίων τουριστών είναι πολύ μικρό για τις δυνατότητες και το προϊόν της Ελλάδας. Είναι μεγάλο φάουλ να έχουμε ελάχιστες μαρίνες και κακής ποιότητας υποδομές. Ως εταιρεία, εχουμε επεκταθεί με ναύλα σε ολο το Αιγαίο και φέτος και στην Κροατία, που ηταν ενα σοκ με την οργάνωση και τις μαρίνες της σε κάθε περιοχή, πράγμα άγνωστο για τα περισσότερα νησιά μας», επισημαίνει ο Θάνος.

Στο τραπέζι έχουν πέσει σενάρια εισόδου στρατηγικού επενδυτή, με αρκετούς Άραβες να έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους. Αθλητές, βιομήχανοι, αστέρες τους Χόλιγουντ είναι μερικές από τις κατηγορίες πελατών που εντάσσονται στο πελατολόγιο της Power Boat Charters, αλλά όπως μας λέει ο Θάνος οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Έλληνες. «Η Μύκονος φέτος «έπεσε» και αυτό οφείλεται στο ότι μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων τουριστών που στήριζαν το νησί. Εμείς φροντίζουμε ώστε να κάνουμε καλύτερες τιμές στους Έλληνες. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει μόνο premium υπηρεσίες. Είναι λάθος να κοιτάζουμε το γρήγορο κέρδος και την παροχή μέτριας ποιότητας υπηρεσιών».

Μπορεί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς ο Θάνος και οι συνέταιροι του να προχώρησαν σε επένδυση ύψους 600.000 ευρώ, ωστόσο ο ίδιος δεν κρύβει την ικανοποίησή του όταν βλέπει την ανταπόκριση του κόσμου στο εγχείρημά του. «Οι περσινοί πελάτες μας παίρνουν τηλέφωνο για να έρθουν και φέτος, πράγμα που σημαίνει ότι σταδιακά χτίζεται μια σχέση εμπιστοσύνης».