Nissan και Uber ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη

Nissan και Uber ενώνουν τις δυνάμεις τους για την προώθηση της ηλεκτρικής κινητικότητας στην Ευρώπη
epa06219366 An Uber app on a mobile telephone in central London, Britain, 22 September 2017. Transport for London (TFL), the governing body responsible for transport in London, announced on 22 September 2017 that they will not renew Uber's license as a private hire operator in the city. Transport for London has informed Uber London Limited that it will not be issued with a private hire operator licence after expiry of its current licence on 30 September 2017. EPA/WILL OLIVER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών, έρχεται να επιστεγάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της Uber στο να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών.

Η Nissan, στο πλαίσιο της συμμαχίας με τη Renault, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Uber με σκοπό τη διεύρυνση των επιλογών ηλεκτροκίνησης για τους πελάτες της τελευταίας, στην Ευρώπη.

Σε πρώτη φάση, οι εταιρείες θα διερευνήσουν την ανάπτυξη μια ισχυρής συνεργασίας για να παρέχουν στους συνεργάτες οδηγούς στην εφαρμογή Uber, προσιτά ηλεκτρικά οχήματα στις ευρωπαϊκές αγορές, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία. Το όλο εγχείρημα, ακολουθεί έναν επιτυχημένο πλάνο μεταξύ της Nissan και της Uber στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ των εταιρειών, έρχεται να επιστεγάσει την πρόσφατη ανακοίνωση της Uber στο να καταστεί πλατφόρμα κινητικότητας μηδενικών εκπομπών. Μέχρι το 2025, το 50% των χιλιομέτρων που διανύονται μέσω της πλατφόρμας της Uber σε συνολικά επτά ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Άμστερνταμ, Βερολίνο, Βρυξέλλες, Λισαβόνα, Λονδίνο, Μαδρίτη και Παρίσι) θα πραγματοποιούνται με ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν να επιλέξουν ένα όχημα μηδενικών εκπομπών σε πόλεις που αντιπροσωπεύουν το 80% των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Uber, έως το τέλος του 2021.