NN Group: Προ των πυλών η εξαγορά της Delta Lloyd προς 2,4 δισ. ευρώ

NN Group: Προ των πυλών η εξαγορά της Delta Lloyd προς 2,4 δισ. ευρώ

Η NN θα είναι κορυφαίος παίκτης στις ολλανδικές αγορές ασφαλειών, τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, σημειώνει ο ΔΣ της εταιρίας. 

Στα σκαριά βρίσκεται η εξαγορά της ολλανδικής εταιρείας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Delta Lloyd NV από την NN Group NV. Το  ποσό της πρότασης ανέρχεται στα 2,4 δισ. ευρώ.

Η NN προσφέρει 5,30 ευρώ ανά μετοχή της Delta Lloyd, δηλαδή ένα premium 29% στην τελευταία τιμή κλεισίματος. Η ενοποίηση αποσκοπεί στη δημιουργία ενός κορυφαίου παίκτη στην ολλανδική αγορά ασφαλειών, τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια σαφής και αδιάσειστη λογική στο να φέρουμε ενοποίηση στην ολλανδική αγορά ασφαλειών, μέσω του συνδυασμού των δραστηριοτήτων της NN Group και της Delta Lloyd, με έναν τρόπο που ωφελεί τόσο τις δύο εταιρίες όσο και τους μετόχους τους», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΝ, Lard Friese και συμπλήρωσε «Ο συνδυασμός θα είναι ένας κορυφαίος παίκτης στις ολλανδικές αγορές ασφαλειών, τραπεζικής και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με μια ισχυρή διεθνή παρουσία».

Σημειώνεται ότι η NN Group υπήρξε στο παρελθόν θυγατρική της ολλανδικής τράπεζας ING Groep, ωστόσο διαχωρίστηκε το 2014 και μπήκε στο ολλανδικό χρηματιστήριο την ίδια χρονιά.

Η Delta Lloyd δραστηριοποιείται στις ασφάλειες, τις συντάξεις, τις επενδύσεις και την τραπεζική, μέσω των μαρκών Delta Lloyd, ABN AMRO Insurance, BeFrank και OHRA.