Το νομισματοκοπείο της Ιταλίας μπέρδεψε το όνομα του Ιησού!

Το νομισματοκοπείο της Ιταλίας μπέρδεψε το όνομα του Ιησού!

Ορθογραφικό λάθος σε χιλιάδες παπικά μετάλλια.

Χιλιάδες επίσημα παπικά μετάλλια που είχαν διατεθεί προς πώληση στους πιστούς αποσύρθηκαν από το Βατικανό όταν διαπιστώθηκε ότι είχαν ένα… ιερόσυλο ορθογραφικό λάθος: το πρώτο γράμμα στη λατινική γραφή του ονόματος του Ιησού είχε μετατραπεί από J σε L, μετονομάζοντάς τον από «Ιέσους» σε «Λέσους».

Στη λατινική φράση που είναι γραμμένη στην περιφέρεια των μεταλλίων η λέξη Jesus έχει αντικατασταθεί από την Lesus.

Τα χρυσά, αργυρά και χάλκινα αναμνηστικά μετάλλια που εκδόθηκαν από το κρατικό νομισματοκοπείο της Ιταλίας πωλούνταν από τις 8 Οκτωβρίου στα καταστήματα του Βατικανού. Αποσύρθηκαν όμως από την κυκλοφορία δύο ημέρες αργότερα, όταν εντοπίστηκε το λάθος.

Η επιγραφή είναι μια φράση που έχει επιλέξει ο πάπας Φραγκίσκος από τους σχολιασμούς του Βενεδικτίνου μοναχού και λόγιου του 8ου αιώνα Αγ. Βέδα που αναφέρεται στο χωρίο του Ευαγγελίου όπου ο Ιησούς καλεί τον Ματθαίο να γίνει μαθητής του. «Τότε ο Ιησούς είδε τον φοροεισπράκτορα και καθώς είδε ότι ήταν ελεήμων και ήταν επιλογή του, του είπε: ακολούθησε με».

Τέσσερις άνθρωποι πρόλαβαν να αγοράσουν τα μετάλλια με το λάθος που αναμένεται να γίνουν συλλεκτικά και να πουληθούν σε πολύ υψηλή τιμή στις αγορές σπανίων νομισμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters