Νορβηγία: Πελάτες…από κάστινγκ στο ταξί του πρωθυπουργού

Νορβηγία: Πελάτες…από κάστινγκ στο ταξί του πρωθυπουργού

Εφημερίδα ισχυρίζεται ότι κάποιοι επιβάτες που εμφανίζονται στο βίντεο επιλέχθησαν μετά από κάστινγκ στο δρόμο

Δεν ήταν τελικά και τόσο «αθώα» η πρωτοβουλία του Νορβηγού πρωθυπουργού Γενς Στόλτενμπεργκ να «παρατήσει» την πρωθυπουργία και να γίνει ταξιτζής για μια μέρα, για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του.

Η νορβηγική εφημερίδα «Verdens Gang» ισχυρίζεται ότι πέντε από τους 14 επιβάτες που εμφανίζονται στο βίντεο στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από κάστινγκ στο δρόμο. Mάλιστα πληρώθηκαν αντί να πληρώσουν την κούρσα, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο καθένας τους έλαβε το ποσό των 500 κορόνων (περίπου 65 ευρώ) και κανείς δεν πλήρωσε για την κούρσα, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άδεια ταξί.

Το βίντεο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, ένα μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές, δείχνει τον πρωθυπουργό ντυμένο με στολή ταξιτζή και γυαλιά ηλίου να παίρνει κούρσες και να μεταφέρει επιβάτες στην πρωτεύουσα. Ο ίδιος ο Στόλτενμπεργκ εξήγησε ότι ήθελε κατ’ αυτόν τον τρόπο να έρθει πιο κοντά στους απλούς ανθρώπους και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Πρόκειται για πέντε απλούς ανθρώπους που ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα βίντεο για το Εργατικό Κόμμα και οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα τους παραλαμβάναμε με ταξί» επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Πία Γκούλμπραντσεν. «Αιφνιδιάστηκαν πραγματικά όταν κατάλαβαν ότι ο οδηγός ήταν ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

Ο Κιέτιλ Τράι, ο ιδιοκτήτης του διαφημιστικού γραφείου που γύρισε το βίντεο, κι ο οποίος είναι στενός φίλος του Στόλτενμπεργκ, εξήγησε στην εφημερίδα ότι το κάστινγκ ήταν απαραίτητο ώστε να βρεθούν διαθέσιμοι «επιβάτες» την κατάλληλη ώρα αλλά και για να υπάρχει ποικιλία.

Το βίντεο έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αν και πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν ότι επικεντρώνεται κυρίως στο ξάφνιασμα των επιβατών παρά στα θέματα ουσίας που υποτίθεται ότι ήθελε να θίξει ο πρωθυπουργός.
Άλλοι σημείωναν ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει πολύ τον Στόλτενμπεργκ να καλύψει τη διαφορά του από τη δεξιά αντιπολίτευση η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει ευρύ προβάδισμα ενόψει των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: Από πρωθυπουργός ταξιτζής