Novartis στο BBC: Δεν συμμετέχουμε σε πολιτικό «ντιμπέιτ» με «αβάσιμους ισχυρισμούς»

Novartis στο BBC: Δεν συμμετέχουμε σε πολιτικό «ντιμπέιτ» με «αβάσιμους ισχυρισμούς»

Τι απαντά η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία σε ερώτημα του βρετανικού δικτύου για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 

H Novartis απάντησε σε ερώτημα του βρετανικού BBC σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή, η οποία θα αναλάβει τη διερεύνηση των κατηγοριών για το ενδεχόμενο διαφθοράς πολιτικών προσώπων από τη φαρμακευτική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC, η Novartis δηλώνει πως δεν έχει αποδεχθεί κάποια επίσημη μαρτυρία ή κατηγορία από τις αρχές που ερευνούν την υπόθεση, ενώ τονίζει πως η κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης «περιλαμβάνει πολλούς εντυπωσιακούς και αβάσιμους ισχυρισμούς, στο πλαίσιο ενός πολιτικοποιημένου διαλόγου στον οποίο η Novartis δεν θα έπρεπε να αποτελεί μέρος».

Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει πως «θα λάβει άμεση και αποφασιστική δράση και θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψει ανάρμοστες συμπεριφορές στο μέλλον» στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Συγκεκριμένα, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία αναφέρει στο BBC: «Ενώ η Novartis εξακολουθεί να συμμετέχει πλήρως με τις ελληνικές και αμερικανικές αρχές, διεξάγουμε παράλληλα και τη δική μας ενδελεχή εσωτερική έρευνα».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κατανοήσουμε πλήρως την κατάσταση και να αποδεχθούμε την ευθύνη για όποιες ενέργειες μπορεί να ήταν κάτω από τα υψηλά μας στάνταρ για ηθική επιχειρηματική συμπεριφορά» καταλήγει.