Νοβότνι: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο, η EKT θα βρεθεί σε δύσκολη θέση»

Νοβότνι: «Εάν δεν υπάρξει συμφωνία στη Σύνοδο, η EKT θα βρεθεί σε δύσκολη θέση»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας για περεταίρω αύξηση του ELA άφησε  ο Έβαλντ Νοβότνι.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα βρεθεί σε δύσκολη θέση εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο Νοβότνι συνομίλησε με δημοσιογράφους στη Βιέννη και υποστήριξε πως η συμφωνία θα διευκόλυνε τη συνέχιση της παροχής πρόσθετης ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες. Αντίθετα, η μη ύπαρξη συμφωνίας θα δυσκόλευε μια νέα κίνηση βοήθειας της ΕΚΤ προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Μόλις το αποτέλεσμα της Συνόδου γίνει γνωστό, τότε η ΕΚΤ θα αποφασίσει εάν θα υπάρξει νέα αύξηση του ELA» εδήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη τελευταία αύξηση του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας (ELA), που αυξήθηκε σήμερα στα 87,8 δισ. ευρώ, ο Έβαλντ Νοβότνι δήλωσε πως η η απόφαση της ΕΚΤ αρκεί μόνο για τη σημερινή ημέρα. Ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μια νέα έκτακτης συνεδρίασης της Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: Bloomberg