Ντάιμον: Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές

Ντάιμον: Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές
Photo: REUTERS

Ο πρόεδρος και CEO της JP Morgan, που ακύρωσε για λόγους υγείας την επίσκεψή του στην Ελλάδα, μιλά για την ελληνική έξοδο στις αγορές.

Στην εφημερίδα Τα Νέα μίλησε ο Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan Chase, για τον οποίο έγινε γνωστό αυτήν την εβδομάδα πως πάσχει από μια ιάσιμη μορφή καρκίνου του λάρυγγα.

Ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός τραπεζίτης του τραπεζικού «κολοσσού», ο οποίος ακύρωσε για λόγους υγείας το ταξίδι του στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μίλησε για τη σχέση της JP Morgan με την ελληνική κυβέρνηση.

«Στη JP Morgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον. Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα απο τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη», είπε ο Ντάιμον, που ξεκίνησε την καριέρα του από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ήμασταν μέρος της ομάδας αναδόχων που επανέφερε την Ελλάδα στις αγορές τον περασμένο Απρίλιο», δήλωσε  ο CEO της JP Morgan και πρόσθεσε:

«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες.Οι αγορές πιστεύουν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, όμως οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες».

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ακύρωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Mr. JP Morgan

JP Morgan: Περιμένει θετικές εκπλήξεις από τις ελληνικές τράπεζες

Κορυφαίος τραπεζίτης ξανά στην Ελλάδα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό