Ντε Γκίντος: Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν εξαρτάται από τη Fed

Ντε Γκίντος: Η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν εξαρτάται από τη Fed
epa07962460 Vice-president of the European Central Bank (ECB), Luis de Guindos, delivers his speech during a conference organized by the Deusto Business School in Bilbao, Spain, 21 October 2019. EPA/JAVIER ZORRILLA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εξέλιξη των μισθών και η αντίδραση των αγορών είναι παράγοντες που θα επηρεάσουν τον ρυθμό μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, τόνισε ο Λούις ντε Γκίντος.  

Ο αριθμός των μελλοντικών μειώσεων επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα εξαρτηθεί από σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων η εξέλιξη των μισθών στην ευρωζώνη και η αντίδραση των χρηματοοικονομικών αγορών, δήλωσε την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουίς ντε Γκίντος.

Σε ομιλία του στη Μαδρίτη, ο Ντε Γκίντος τόνισε ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν εξαρτάται από το τι κάνει η Fed.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιβράδυνση της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης και οι γεωπολιτικές εντάσεις θα έχουν πιθανότατα σαν αποτέλεσμα ο πληθωρισμός να διαμορφωθεί στο μέλλον υψηλότερα από τα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o Nτε Γκίντος τόνισε ότι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οι ευρωπαϊκές χώρες επικεντρώνονται περισσότερα «στα κανόνια παρά στο βούτυρο», το οποίο θα δημιουργήσει περισσότερο πληθωρισμό και θα μετριάσει την οικονομική ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: