Πόσοι είναι οι Έλληνες που διαθέτουν κρυπτονομίσματα; – Το παγκόσμιο Top 10

Πόσοι είναι οι Έλληνες που διαθέτουν κρυπτονομίσματα; – Το παγκόσμιο Top 10
(FILES) This file photo taken on November 20, 2017 shows gold plated souvenir Bitcoin coins arranged for a photograph in London. - Bitcoin plunged below 39,000 USD for the first time in more than three months on May 19, 2021 after China said cryptocurrencies would not be allowed in transactions and warned investors against speculative trading in them, despite the country powering most of the world's mining. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP
Σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2023 υπολογίζεται πως πάνω 420 εκατ. άτομα είχαν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.

Σε λίγο παραπάνω από το 1,5% του πληθυσμού της Ελλάδας έφτασε το ποσοστό των ατόμων στη χώρα μας που διαθέτουν κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με  την πύλη πληρωμών κρυπτονομισμάτων Triple-A για το 2023.

Όπως σημειώνεται στη σχετική έκθεση, ο αριθμός των Ελλήνων που διέθεταν κρυπτονομίσματα για τον περασμένο χρόνο έφτασε τα 157.757 άτομα, το 1,53% επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας.

Γεωγραφική κατανομή

Σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2023 υπολογίζεται πως πάνω 420 εκατ. άτομα είχαν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα.

Ανά ήπειρο, 263 εκατ. κάτοχοι cryptos βρίσκονται στην Ασία, 57 εκατ. στη Βόρεια Αμερική, 38 εκατ. στην Αφρική 33 εκατ. στη Λατινική Αμερική, 31 εκατ. στην Ευρώπη και 1 εκατ. στην Ωκεανία.

Ανά χώρα και αναλογικά με τον πληθυσμό του κάθε κράτους, στην πρώτη θέση της λίστας με τον μεγαλύτερο αριθμό κατόχων κρυπτονομισμάτων βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (30,4%), στη δεύτερη το Βιετνάμ (21,2%) και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι ΗΠΑ (15,6%), όπως φαίνεται και από τον σχετικό πίνακα του VisualCapitalist.

Αν κατατάσσαμε τις χώρες με βάση τον πραγματικό αριθμό των κατόχων κρυπτονομισμάτων, η Ινδία θα βρισκόταν στην πρώτη θέση με 93 εκατομμύρια ανθρώπους, η Κίνα στη δεύτερη θέση με 59 εκατομμύρια ανθρώπους και οι ΗΠΑ στην τρίτη θέση με 52 εκατομμύρια ανθρώπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: