Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Τζεφ Μπέζος: Μια μεγάλη κόντρα με οικονομική αιτία

Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Τζεφ Μπέζος: Μια μεγάλη κόντρα με οικονομική αιτία

 

Γιατί κατηγορεί τον CEO της Amazon o υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ.

του Ντέιβιντ Μάγιερ

Ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Amazon πληρώνει πολύ χαμηλούς φόρους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, χρησιμοποιεί την Washington Post ως εργαλείο για τη διατήρηση αυτής της κατάστασης.

«Η Amazon φορολογικά εγκληματεί και τη γλιτώνει. Ο Μπέζος χρησιμοποιεί την Washington Post για εξουσία, έτσι ώστε οι πολιτικοί στην Ουάσινγκτον να μην φορολογούν επαρκώς την Amazon» είπε ο Τραμπ στο Fox News.

Η κατηγορία ήρθε σε μια στιγμή που πληθαίνουν οι αναφορές ότι η Post έχει οργανώσει μια ομάδα 20 ρεπόρτερ που ερευνούν το παρελθόν του Τραμπ στον χώρο του real estate. Παράλληλα, ο Τραμπ δέχεται πίεση να δημοσιοποιήσει τη δική του φορολογική δήλωση.

Ο Τραμπ είπε ότι η ομάδα του λαμβάνει τηλεφωνικές κλήσεις από ρεπόρτερ της Post κάθε μία ώρα, «οι οποίοι ρωτάνε γελοίες ερωτήσεις» και προσπαθούν να συνενώσουν πληροφορίες από «κακές πηγές» για να γράψουν «ό,τι να ’ναι».

«Ο Μπέζος έχει σοβαρό πρόβλημα επειδή ελέγχει ένα μονοπώλιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Μπέζος αγόρασε την Washington Post το 2013 με μια συμφωνία ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Τραμπ είπε ότι το έντυπο είναι «το παιχνιδάκι» του Μπέζος.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να ερευνά τις φορολογικές συμφωνίες με το Λουξεμβούργο για να αποφασίσει κατά πόσο αυτές συνιστούν παράνομη κρατική βοήθεια.