O Adam Chodzko μεταμορφώνει το Μουσείο Μπενάκη

O Adam Chodzko μεταμορφώνει το Μουσείο Μπενάκη

«Καλλιτέχνες σε διάλογο» με το ιστορικό μουσείο.

Στα πλαίσια της ενότητας «Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη», ο Λονδρέζος καλλιτέχνης Adam Chodzko εμπνέεται από το ίδιο το Μουσείο Μπενάκη.

Θα δείτε, αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικό το Μουσείο Μπενάκη. Πιο συγκεκριμένα το Κτήριο Πειραιώς. Ο Βρετανός Adam Chodzko μας υπόσχεται μια εγκατάσταση ζωντανή που θα μας μεταφέρει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα. Ο Chodzko αντιμετωπίζει το Μουσείο σαν ένα ζωντανό οργανισμό που σκέφτεται, που αισθάνεται. Που έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία.

Πολύ γνωστός για το μοναδικό του ενδιαφέρον στις μετατοπίσεις της πραγματικότητας, ο 48χρονος χρησιμοποιεί και αυτή τη φορά πολλά μέσα για να μας φέρει εκεί που θέλει. Η εγκατάσταση συνοδεύεται από βίντεο και αντλεί στοιχεία από το περιβάλλον όπου βρίσκεται.

Διαβάστε ακόμη: H ατζέντα της εβδομάδας

Στήνει έτσι μια αναδρομική έκθεση με φανταστικές αφίσες από το μέλλον στο χώρο της ράμπας του Μουσείου. Οι αφίσες αυτές αποτελούν ένα είδος παζλ που μεταφέρει τόσο εμάς όσο και το Μουσείο σε μια διαδρομή σε χώρους σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια  συλλογή επινοημένων αφισών που αφορούν σε επινοημένες μελλοντικές εκθέσεις και εκδηλώσεις του Μουσείου. Οι οποίες γεννούν τα ερωτήματα που θέλει να θέσει ο καλλιτέχνης. Ποιες πρέπει να είναι οι συνθήκες φύλαξης και έκθεσης των αντικειμένων που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές; Ποιός αποφασίζει για τον τρόπο διατήρησης και ανάδειξης της εθνικής παράδοσης;

Ο Adam Chodzko πρεσβεύει πως ο νέος πολιτισμός τον οποίο εκείνος φαντάζεται μπορεί να ξεκινήσει αλλά και να εξελιχθεί μόνο όταν η τέχνη καταλήξει στο «λάθος σημείο»

Και θα μας το αναλύσει καλύτερα την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, στις 20 Νοέμβρη, στις 19.00. Στο αμφιθέατρο του Μουσείου, θα παρουσιάσει ο ίδιος εικόνες και ήχους, θα αναλύσει το θεωρητικό πλαίσιο της εγκατάστασής του, θα μας παρασύρει στον διαφορετικό χώρο και χρόνο του «You’ll see; this time it’ll be different».

Διαβάστε ακόμη: Στο σφυρί ο ιατρικός φάκελος της Μέριλιν Μονρό

Τόσο η εκδήλωση όσο και η έκθεση εντάσσονται στο πρόγραμμα «Καλλιτέχνες σε διάλογο με το Μουσείο Μπενάκη», συνεργασία του Μουσείου με το Βρετανικό Συμβούλιο που σκοπό έχει να αναδείξει το καινοτόμο έργο βρετανών και ελλήνων καλλιτεχνών.

Από τις 20.11.2013 έως τις 19.1.2014 στο κτήριο Πειραιώς του Μουσείου Μπενάκη.

Η ομιλία του Adam Chodzko θα πραγματοποιηθεί στις 20.11 στις 19.00

Για περισσότερες πληροφορίες: 210 3453111