Ο αδερφός του Μπαράκ Ομπάμα ψηφίζει Τράμπ «δαγκωτό»

Ο αδερφός του Μπαράκ Ομπάμα ψηφίζει Τράμπ «δαγκωτό»
Photo:

Και όμως! Ο αδερφός του Προέδρου των ΗΠΑ βρίσκει τον Τράμπ τίμιο, κούλ και ειλικρινή

«Αυτός ο Τραμπ είναι ένας τύπος πολύ κουλ και μ’ αρέσει επειδή μιλάει με την καρδιά του και είναι προσγειωμένος» δήλωσε ο Μαλίκ Ομπάμα μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από το χωριό Κογκέλο, στη δυτική Κένυα. «Τον Τραμπ τον ενδιαφέρει κυρίως η ασφάλεια και θέλει να κάνει μεγάλη την Αμερική. Είναι έντιμος, όπως είναι οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι Δημοκρατικοί είναι μόνο λόγια και λένε στον κόσμο αυτά που θέλει να ακούει», συμπλήρωσε ο ετεροθαλής αδερφός του Προέδρου των ΗΠΑ.

«Δείτε τον Τραμπ, αυτός ο τύπος μιλάει με την καρδιά του και μπορείτε νε διακρίνετε ότι είναι πολύ τίμιος σ’ αυτά που λέει. Λέει αυτά που σκέφτεται, όχι αυτά που του λένε να πει», συνέχιζε ο Μαλίκ Ομπάμα, που είναι μεγαλύτερος από τον Μπαράκ (γεννήθηκε από τον πρώτο γάμο του πατέρα τους), έχει διπλή υπηκοότητα, κενυατική και αμερικανική και από το 1985 ψηφίζει στις εκλογές στις ΗΠΑ. «Θα ψηφίσω τον Τραμπ. Έχει την ψήφο μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ίσως αυτή επιλογή του Μαλίκ να υπαγορεύεται από την απογοήτευση που αισθάνεται για τον ετεροθαλή αδελφό του καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα για την Κένυα και την οικογένεια του πατέρα του. «Τον αγαπώ ακόμη αλλά θυμάμαι πάντα πως όταν ήρθε στην Κένυα μας είπε ότι δεν μπορούσε να μείνει για πολύ με την οικογένεια επειδή είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και θα πρέπει πρώτα να ολοκληρώσει τη θητεία του», ισχυρίστηκε.


Ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέφθηκε την Κένυα τον Ιούλιο του 2015, για πρώτη φορά αφότου ανέλαβε προεδρικά καθήκοντα. Όμως δεν πήγε στο Κογκέλο, το χωριό όπου έχει ενταφιαστεί ο πατέρας του λόγω των υποχρεώσεών του, κάτι που δεν άρεσε στον αδερφό του ο οποίος είπε χαρακτηριστικά «Τώρα τον χρειαζόμαστε, όχι όταν δεν θα είναι πια στον Λευκό Οίκο. Η Κένυα θα έπρεπε να επωφεληθεί περισσότερο από την προεδρία του στις ΗΠΑ. Είναι ελαφρώς υποκριτικό εκ μέρους του να μην μπορεί να μας στηρίξει. Θλίβομαι πραγματικά που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Είμαι μεγαλύτερός του αλλά μπορώ να πω ότι η εξουσία τον διέφθειρε».

Ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στη Χαβάη από Αμερικανίδα μητέρα και Κενυάτη πατέρα, τον οποίο γνώρισε ελάχιστα. Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια και τις ΗΠΑ όταν ο γιος του ήταν 2,5 ετών και σκοτώθηκε το 1982, σε ηλικία 46 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντόναλτ Τραμπ παίρνει «κεφάλι» στις δημοσκοπήσεις