«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Στον εισαγγελέα ο Πολυχρόνοπουλος, εις βάρος του κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Στον εισαγγελέα ο Πολυχρόνοπουλος, εις βάρος του κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος
Κατηγορείται για το ότι συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Κατά των όσων του καταλογίζονται περί απάτης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος τάσσσεται ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ιδρυτής της γνωστής ΜΚΟ «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Υπενθυμίζεται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» αποκάλυψε πόρισμα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Πολυχρονόπουλος συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

Τι λέει ο ίδιος

Υπό τον πρίσμα των παραπάνω ο ιδρυτής της ΜΚΟ μεταβαίνει σήμερα, Δευτέρα, αυτοβούλως στον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει απαντήσεις για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, ο κ. Πολυχρονόπουλος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες: «Να με ψάξουν καλά, δεν έχω κανένα πρόβλημα και να έρθουν να με πάρουν, αν κάνω ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Όπως υποστήριξε, «δεν είναι μόνο 600.000 ευρώ. Είναι πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ τα τελευταία δύο με τρία χρόνια. Μόνο το φαγητό που έχουμε μοιράσει, μιλάμε για 18 εκατομμύρια μερίδες φαγητού. Υπολογίστε μόνοι σας πόσα λεφτά κάνουν».

Οι κατηγορίες

Όπως αναφέρε το πόρισμα, ο ίδιος φέρεται να έπαιρνε τα χρήματα από τους πολίτες, τα έβαζε σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και σε εταιρείες τυχερών παιγνιδιών.

Να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί δέσμευση των λογαριασμών και της περιουσίας του ιδίου και των δύο φερόμενων ως συνεργών του, στους λογαριασμούς των οποίων γίνονταν οι καταθέσεις χρημάτων από τις δωρεές. Από τη δέσμευση εξαιρούνται οι λογαριασμοί που πληρώνονται μισθοί και συντάξεις.

Τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας του και του συζύγου της αδερφής του, γιατί ο δημιουργός του «Ο Άλλος Άνθρωπος» δεν είχε τραπεζικό λογαριασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: