Ο άνθρωπος πίσω από τη διασημότερη φωτογραφία

Ο άνθρωπος πίσω από τη διασημότερη φωτογραφία

Η εικόνα που τράβηξε ο πρώην φωτογράφος του National Geographic, Charles O’Rear, μονοπώλησε την οθόνη των υπολογιστών μας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του «διαζυγίου» της Microsoft και των Windows XP, η εταιρεία είπε ένα ακόμα «αντίο». Αυτό στην πιο γνωστή φωτογραφία wallpaper.

Η καταπράσινη κοιλάδα που διακοσμούσε τις οθόνες μας δεν ανήκει πια στην επιλογή των background της επιφάνειας εργασίας μας.

Η εταιρεία δημοσιοποίησε ρη συνέντευξη με τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη φωτογραφία Bliss τη μέρα που «πέταξε» την φωτογραφία στο κάδο ανακύκλωσης ύστερα από 13 χρόνια.

Ο Charles O’Rear, πρώην φωτογράφος του National Geographic, οδηγούσε στη κοιλάδα Νάπα του Σαν Φρατζίσκο όταν αποφάσισε να κάνει μια στάση και να μαγνητίσει τη στιγμή. Ο φωτογραφικός φακός της old-school κάμερας με φιλμ έκλεισε μέσα του το καταπράσινο τοπίο μια μέρα του 1996 και λίγα χρόνια αργότερα η εταιρεία ζήτησε να τη χρησιμοποιήσει. Από τότε την επέλεξαν οι περισσότεροι χρήστες των υπολογιστών για wallpaper.

Η φωτογραφία αυτή είναι, ίσως, μια από τις πιο γνωστές εικόνες των τελευταίων ετών αφού εταιρείες την χρησιμοποιούσαν στις καμπάνιες τους και υποστηρίζουν πως περισσότερο από 1 δισ. άνθρωποι έχουν «φανταστεί» να κυλιούνται εκεί.

Ο φωτογράφος O’Rear δήλωσε πως έχει δει τη φωτογραφία του σε βίντεο στον Λευκό Οίκο και το κτήριο της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ δηλώνει ευτυχισμένος που οι περισσότεροι άνω των 15 θα θυμούνται για πάντα την εικόνα που τράβηξε.

Διαβάστε ακόμα:

«Τέλος εποχής» για τα Windows XP

H Microsoft «τρέχει» να κλείσει τα κενά ασφαλείας στον Explorer

Το µοντέλο εργασίας της Microsoft Hellas