Ο απολογισμός του Αχμέτ Νταβούτογλου για το 2014

Ο απολογισμός του Αχμέτ Νταβούτογλου για το 2014

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για τη θέση της Τουρκίας στον γεωπολιτικό χάρτη, καθώς και τη σχέση Άγκυρας-Αθήνας.

«Τα θεαματικά πεπραγμένα του 2014 δείχνουν πως η Τουρκία είναι χώρα ειρήνης και σταθερότητας, παρά το ότι περιστοιχίζεται από έναν κλοιό πυρός», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στον απολογισμό που έκανε για τα πεπραγμένα του απερχόμενου 2014.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, σε τηλεοπτικό του μήνυμα,  αναφέρθηκε και στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας και τόνισε τη βούληση και των δύο πλευρών να συζητήσουν άμεσα τα προβλήματα που τους χωρίζουν και να κάνουν μεγάλα άλματα προς την επίλυσή τους, την οποία ανέδειξε το 4ο ανώτατο συμβούλιο συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας.

Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πολυάριθμες επισκέψεις Ευρωπαίων ηγετών στην Άγκυρα το 2014 και τις σημαντικές επισκέψεις της τουρκικής ηγεσίας στην Ευρώπη.

«Όλα αυτά δείχνουν ότι η Τουρκία είναι ένα κομμάτι της Ευρώπης», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «με τον τρόπο αυτόν απαντά η Τουρκία σε όσους θέλουν να την διατηρήσουν εκτός Ευρώπης» και επανέλαβε ότι «θα συνεχισθεί αποφασιστικά η πορεία προς την ΕΕ».