Endeavor: To δίκτυο των 40 εκατ. ευρώ

Endeavor: To δίκτυο των 40 εκατ. ευρώ

O απολογισμός του έτους για το δίκτυο της Endeavor Greece.

H Endeavor Greece στηρίζει δυναμικά αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που εξελίσσονται, δημιουργούν βιώσιμες θέσεις εργασίας, αυξάνουν τον τζίρο τους και λαμβάνουν χρηματοδότηση  σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

H Endeavor Greece έχει επιλέξει μέχρι σήμερα 22 επιχειρηματίες από 16 εταιρείες από διαφορετικούς τομείς, όπως τουρισμός, αγροτική παραγωγή, τρόφιμα/ποτά, υγεία, τεχνολογία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Οι εταιρείες αυτές διαχειρίζονται σήμερα συνολικό κύκλο εργασιών 163 εκατομμυρίων ευρώ και απασχολούν άμεσα και έμμεσα 6.400 εργαζόμενους.

Οι εταιρείες του δικτύου δραστηριοποιούνται σε 50 χώρες ανά τον κόσμο και επεκτείνονται συνεχώς σε νέες αγορές.

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της TDG που επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε Μέση Ανατολή και Ουγγαρία μέσω του Project Agora και η εταιρεία του δικτύου TDG, Forestview, έχει πλέον παρουσία στη Μέση Ανατολή.

H ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χ.Κ. ενίσχυσε την παρουσία της στην Τσεχία κατακτώντας την πρώτη θέση στην αγορά της κρέμας βαλσάμικου και ξεκίνησε τη διάθεση των προϊόντων της στην Αυστραλία. Επίσης, η Frezyderm ίδρυσε παράρτημα στην Μεγάλη Βρετανία, η Ergon άνοιξε δύο νέα καταστήματα στη Φλόριντα των ΗΠΑ και η Brainbox επεκτάθηκε στην Πολωνία. Τέλος, η Hotelbrain ίδρυσε τη Hotelbrain Serbia & Montenegro και η Green Cola επεκτάθηκε στην αγορά της Γερμανίας.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες στην αγορά, οι επιχειρηματίες του δικτύου μας έχουν προσελκύσει συνολικά επενδυτικά κεφάλαια 40 εκατομμυρίων ευρώ και εντός του 2015 ολοκληρώθηκαν σημαντικές συμφωνίες χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, η Hellas Direct έλαβε χρηματοδότηση από τη Third Point LLC και το Endeavor Catalyst, η Hotelbrain σύναψε συμφωνία με τη Southbridge Europe, ο Γιάννης Χήτος απέκτησε το 25% της Green Cola και η blueground χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας NBG Business Seeds. Επιπλέον, η Travelplanet24/Tripsta προχώρησε στη συγχώνευση με την airtickets® διαμορφώνοντας το #1 διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τέλος, όλες οι εταιρείες εξελίχθηκαν μέσα από σημαντικές συνεργασίες και νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Η insurancemarket.gr ανανέωσε πλήρως την πλατφόρμα της για να προσφέρει ακόμα καλύτερη ενημέρωση στους χρήστες και ανέπτυξε και νέα Β2Β πλατφόρμα, το insurance-pro.gr. Επίσης, ξεκίνησε συνεγασία με τη Vodafone και συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας IDEA σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Interamerican. H Hellas Direct ξεκίνησε συνεργασία με το πρόγραμμα Miles+Bonus της Aegean και τη Wind για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της. Επίσης, η Green Cola παρουσίασε την Pure Cola, το πρώτο αναψυκτικό τύπου κόλα με φυσικής προέλευσης εκχύλισμα από πράσινο τσάι και η Ergon άνοιξε ένα νέο κατάστημα – πολυχώρο στη Θεσσαλονίκη, το Ergon Agora.

H Endeavor Greece συνεχίζει να στηρίζει τις εταιρείες του δικτύου στην ανάπτυξη και διεθνή τους επέκταση και τους εξασφαλίζει  πρόσβαση σε δανειοδότηση και επένδυση μέσω του δικτύου 3.000 επιχειρηματιών και επενδυτών παγκοσμίως καθώς και των στρατηγικών συνεργατών της τόσο στην Ελλάδα (Εθνική Τράπεζα, ΕΥ, DDB/Tribal) όσο και διεθνώς.

Η Endeavor Greece στηρίζεται από 10μελές διοικητικό συμβούλιο, που απαρτίζεται από κορυφαίους εκπροσώπους της εγχώριας επιχειρηματικής κοινότητας. Πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Μιχάλης Δ. Χανδρής, Πρόεδρος του Chandris Group, ενώ η Αντιπρόεδρος Mareva Grabowski αποτελεί και την ιδρύτρια της Endeavor Greece. Μέλη του ΔΣ αποτελούν οι: Δρ. Ιωάννης Κούστας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της DANAOS CORPORATION, Θοδωρής Μ. Κυριακού, Group CEO του Ομίλου Antenna, Iωάννα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ε.Ι. Παπαδόπουλος, Κωστάντζα Σμπώκου Κωνσταντακοπούλου, Αρχιτέκτων της Τ.Ε.ΜΕΣ., Γιάννης Στασινόπουλος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος & Διευθύνουσα Σύμβουλος της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises, Μαρίλυ Φραγκίστα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Franco Compania Naviera και η Εθνική Τράπεζα, που εκπροσπείται από το διευθύνοντα σύμβουλό της .

Σήμερα μέλη του δικτύου της Endeavor Greece είναι οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou,  HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Tripsta, blueground και Frezyderm.