Ο απρόσμενος σύμμαχος που έχει ο Έλον Μασκ στην κόντρα του με το Twitter

Ο απρόσμενος σύμμαχος που έχει ο Έλον Μασκ στην κόντρα του με το Twitter
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
«Ελπίζω πραγματικά ο Μασκ να καθαρίσει την Twitter», είπε ο σύμμαχος του δισεκατομμυριούχου.

Έναν απρόσμενο σύμμαχο στην κόντρα που εξελίσσεται με τη διοίκηση της Twitter αναφορικά με το ζήτημα του αριθμού των fake λογαριασμών της πλατφόρμας φαίνεται πως βρήκε στο πρόσωπο του CEO της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον,o Έλον Μασκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας τάχθηκε στο πλευρό του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή της Tesla, ζητώντας από τον Έλον Μασκνα «καθαρίσει» την πλατφόρμα. «Ελπίζω πραγματικά ο Μασκ να καθαρίσει την Twitter», ανέφερε χαρακτηριστικά ο CEO της JP Morgan μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, επισημαίνοντας πως ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας θα πρέπει να μηδενίσει τους ψεύτικους λογαριασμούς από την πλατφόρμα σε περίπτωση που αποκτήσει την εταιρεία.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, τα σχόλια του διευθύνοντος συμβούλου της JP Morgan έρχονται σε μία χρονική στιγμή που το σίριαλ της εξαγοράς της Twitter από τον Μασκ φαίνεται να αναζωπυρώνεται, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα ο Έλον Μασκ επανέφερε στο τραπέζι την πρότασή του ύψους 44 δισ. δολαρίων για την απόκτηση του κολοσσού των social media.

«Γιατί η Twitter δεν μπορεί να γνωρίζει ποιος είστε όταν γίνεστε μέλος της κοινότητας» διερωτήθηκε ο Ντάιμον, συμπληρώνοντας πως κάτι αντίστοιχο θα μπορούσε να εξαλείψει όλους τους fake λογαριασμούς.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των fake λογαριασμών (bots, spam accounts) και ο ακριβής αριθμός τους αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία αντιπαράθεσης μεταξύ της διοίκησης της Twitter και του Έλον Μασκ, με τον τελευταίο να ζητά την καταγραφή τους από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Από την πλευρά της, η εταιρεία κατηγορεί τον Μασκ πως η «εμμονή» του με τους ψεύτικους λογαριασμούς της πλατφόρμας δεν βασίζεται στην επιθυμία του CEO της Tesla για αμεροληψία και αντικειμενικότητα στον κόσμο των social media αλλά αποτελεί μία προσπάθεια μείωσης του αντιτίμου που θα καταβάλλει ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά της.