O άτακτος «δόκτωρ Καταστροφή»

O άτακτος «δόκτωρ Καταστροφή»

Ο Νουριέλ Ρουμπινί «συνελήφθη» στο Twitter να ψάχνει «μωρά» για συνοδεία.

Είναι ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στο κόσμο και αυτός που του «πιστώνεται» η πρόβλεψη για τη μεγάλη χρηματοοικονομική κρίση του 2008. Όμως εκτός από τις γνώσεις του για τις αγορές και τις συνήθως «καταστροφικές» του προβλέψεις, ο Νουριέλ Ρουμπινί είναι γνωστός και για την αγάπη του στην έξαλλη ζωή.

Χωρίς να το θέλει, τα σενάρια για την αδυναμία του σε πάρτι και πληρωμένες υπηρεσίες επιβεβαιώθηκαν από ένα tweet. Ο ίδιος κατά την προσπάθειά του να στείλει ένα προσωπικό μήνυμα μέσω Twitter, ενημέρωσε 321.000 ακολούθους του (followers) ότι αναζητεί συντροφιά (περισσοτέρων της μιας) γυναικών. Σε μήνυμά του, ο καθηγητής Ρουμπινί καλεί τα «μωρά» να τον επισκεφθούν στο ξενοδοχείο του στο Σικάγο, όπου είχε μεταβεί αυτή την εβδομάδα για να παρακολουθήσει συνέδριο. «Αγάπη μου Ουέντζι, είμαι Σικάγο για δουλειά, ξέρεις τίποτα ελεύθερα μωρά για δείπνο ή ποτά…» έγραψε ο Ρουμπινί στο Twitter. Η δημοσιογραφική έρευνα έδειξε ότι η «Ουέντζι» είναι επενδυτική σύμβουλος, αν και το όνομα αυτό ίσως να αποτελεί κώδικα επικοινωνίας με γραφείο κολ γκερλ.


Παρότι το ζήτημα αντιμετωπίστηκε χθες με χιούμορ από λίγα μέσα ενημέρωσης, ερωτήματα δημιουργούνται για το ηθικό ποιόν του Ρουμπινί, ο οποίος εμφανίζεται να αναζητά συντροφιά ιερόδουλων, πιθανότατα θυμάτων τράφικινγκ.

Όταν κατάλαβε τη γκάφα του ο κ. Ρουμπινί έσπευσε να διαγράψει το επίμαχο tweet, όμως η ζημιά είχε ήδη γίνει, καθώς κάποιοι πιο γρήγοροι, κατάφεραν να αποθηκεύσουν το μήνυμα. Και όχι μόνο. «Θυμήθηκαν» να αναρτήσουν και μια σειρά από παλαιότερες φωτογραφίες του μίστερ Ρουμπινί με «καυτή» συντροφιά και σε πόζες που δεν συνάδουν με το προφίλ ενός παγκοσμίου φήμης οικονομολόγου και επιφανούς διαχειριστή κεφαλαίων…

Τα «πάθη» του Ρουμπίνι είχαν απασχολήσει σχεδόν προ έτους την αμερικανική εφημερίδα New York Post , η οποία αποκάλυψε πως ο οικονομολόγος διοργάνωνε πάρτι με όμορφες καλεσμένες, με τις οποίες διασκέδαζε στο τζακούζι που διατηρούσε στην οροφή του πολυτελούς διαμερίσματός του στο Μανχάταν.