Γιατί ο Μπάφετ αγοράζει και πάλι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών

Γιατί ο Μπάφετ αγοράζει και πάλι μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών
Photo:

Οι τιμές καταρρέουν αλλά η Berkshire αγοράζει.

 

Η Berkshire Hathaway, ο όμιλος εταιρειών του οποίου ηγείται ο Γουόρεν Μπάφετ, άρχισε και πάλι την αγορά μετοχών της Philips 66, και ξόδεψε περίπου 832 εκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο για να μεγαλώσει το μερίδιό της, παρόλο που τα περιθώρια κέρδους της εταιρείας διύλισης πετρελαίου μειώθηκαν.

Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα που υποβλήθηκε προς τις ρυθμιστικές αρχές, η Berkshire κατέβαλλε περίπου 198 εκατομμύρια δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα για να αγοράσει 2,54 εκατομμύρια μετοχές της Phillips 66 – οι πρώτες αγορές της συγκεκριμένης μετοχής από τις 14 Ιανουαρίου.

Συνολικά για όλον τον Ιανουάριο, η Berkshire αγόρασε 10,81 εκατομμύρια μετοχές, και το μερίδιό της πλέον στην Phillips 66 αγγίζει το 13,7%. Η αξία των μετοχών την προηγούμενη Παρασκευή άγγιζε τα 5,79 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Phillips 66 είναι το έκτο μεγαλύτερο μετοχικό μερίδιο της Berkshire.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, η Phillips 66 ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου της εταιρείας μειώθηκαν κατά 43% σε σχέση με πέρυσι, στα 650 εκατομμύρια δολάρια.

Η πτώση οφείλεται εν μέρει στη μείωση της διαφοράς μεταξύ του κόστους του πετρελαίου και της τιμής του προϊόντος μετά τη διύλιση, καθώς και στη μείωση της αξίας στοιχείων ενεργητικού που προκύπτει από τις χαμηλές τιμές.