Ο Μπάιντεν παρουσιάζει giga επένδυση ύψους 3,3 δισ. δολαρίων της Microsoft

Ο Μπάιντεν παρουσιάζει giga επένδυση ύψους 3,3 δισ. δολαρίων της Microsoft
Microsoft logo displayed on a phone screen and Microsoft logo on website displayed on a laptop screen are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on December 28, 2023. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Τετάρτη την πολιτεία Ουισκόνσιν που αποτελεί πολιτικό πεδίο μάχης για να ανακοινώσει τα σχέδια της Microsoft, για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων υψηλής τεχνολογίας ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η εγκατάσταση της Microsoft στην κομητεία Ρασίν, στο νοτιοανατολικό Ουισκόνσιν, θα κατασκευαστεί στην ίδια έκταση όπου η ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών Foxconn σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάποτε αποκάλεσε «το όγδοο θαύμα του κόσμου», πριν η Foxconn μειώσει δραστικά τα σχέδιά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα σχέδια της Microsoft θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία 2.300 θέσεων εργασίας στην κατασκευή και περίπου 2.000 μόνιμων θέσεων εργασίας με την πάροδο του χρόνου, δήλωσε ο Λευκός Οίκος. Είπε ότι σχεδόν 4.000 θέσεις εργασίας έχουν προστεθεί στο Ρασίν από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν, ενώ περίπου 1.000 θέσεις εργασίας στη βιομηχανία χάθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ.

Η Microsoft θα συνεργαστεί με το Gateway Technical College για να εκπαιδεύσει 1.000 άτομα για κέντρα δεδομένων και άλλους ρόλους μέχρι το 2030 και θα εργαστεί για την εκπαίδευση 1.000 ηγετών επιχειρήσεων για την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στις δραστηριότητές τους, ανέφερε ο Λευκός Οίκος,

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: