Druckenmiller: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι υποτιμημένη… μακροπρόθεσμα

Druckenmiller: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι υποτιμημένη… μακροπρόθεσμα
Photo: pixabay.com
Η Nvidia, μια εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, είναι στο επίκεντρο της προσοχής  

Ο δισεκατομμυριούχος Stanley Druckenmiller έκανε ένα βήμα πίσω από τη Nvidia, αλλά όχι επειδή έχασε την πίστη του στη μετοχή της, είπε.

Αντίθετα, η απόφασή του αυτή αντανακλά τους ενδοιασμούς του για επενδύσεις τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ο ενθουσιασμός ξεπερνά τα όρια: «Η μεγάλη ανταμοιβή μπορεί να έλθει σε τέσσερα με πέντε χρόνια από τώρα» δήλωσε ο επενδυτής στο CNBC. «Οπότε η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι λίγο φούσκα τώρα, αλλά υποτιμημένη μακροπρόθεσμα».

Η Nvidia, μια εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών, είναι στο επίκεντρο της προσοχής, λόγω του AI. Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το ChatGPT τον Νοέμβριο του 2022, η τιμή της μετοχής της εταιρείας έχει εκτοξευτεί πάνω από 561%.

Ο Druckenmiller ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες της Wall Street σε ό,τι αφορά την άνοδό της.

Μάλιστα, έλεγε πως σκόπευε να διατηρήσει τη μετοχή της εταιρείας στο χαρτοφυλάκιό του για μερικά ακόμα χρόνια.

Εκείνη την εποχή, τα σχόλιά του ξεχώρισαν ενάντια σε ένα πλήθος αναλυτών που θεωρούσαν την εταιρεία υπερτιμημένη – αν και αποδείχθηκε ότι η μετοχή ήταν μόλις στα μισά της τρέχουσας τιμής της, περίπου στα 900 δολάρια.

«Πραγματικά περικόψαμε αυτή και πολλές άλλες θέσεις στα τέλη Μαρτίου», είπε τώρα, σημειώνοντας ότι η υποχώρηση συνέβη όταν η μετοχή έφτασε στα τρέχοντα επίπεδα. Χρειάζομαι απλώς ένα διάλειμμα. Είχαμε μια κολασμένη πορεία».

Ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οικογενειακού Γραφείου Duquesne, η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι το επενδυτικό παιχνίδι στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε τα επόμενα χρόνια, καθώς ο αντίκτυπός της είναι ανάλογος με αυτόν του Διαδικτύου στις αρχές του αιώνα.

Τον περασμένο χρόνο, ο Druckenmiller είχε έκθεση σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης μεγάλης κεφαλαιοποίησης όπως η Microsoft και η Alphabet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: