Ο Μπαρόζο βρήκε δουλειά στην Goldman Sachs

Ο Μπαρόζο βρήκε δουλειά στην Goldman Sachs
epa04470207 Outgoing European Commission President Jose Manuel Barroso attends R) a farwell ceremony with new European Commission President Jean claude Juncker in the Gallery of Portraits of EU Commission president at the EU Commission headquarters in Brussels, Belgium, 30 October 2014. Elected President of the European Commission Jean-Claude Juncker will officially take over the role on the 1st of November 2014. EPA/OLIVIER HOSLET

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν θα προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του στην αμερικανική τράπεζα.

Το διορισμό του Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ως συμβούλου και μη εκτελεστικού διευθυντή των διεθνών επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων, ανακοίνωσε η Goldman Sachs.

Ο Μπαρόζο έχει διατελέσει πρόεδρος της Κομισιόν από το 2004 έως το 2014 και πρωθυπουργός της Πορτογαλίας από το 2002 έως το 2004.

Η Goldman Sachs International, της οποίας θα προεδρεύει ο Μπαρόζο, έχει την έδρα της στο Λονδίνο και από τα 6.000 μέλη του προσωπικού της, λιγότερα από 1.000 έχουν τη βάση τους εκτός Βρετανίας.

Η αμερικανική τράπεζα θεωρεί ότι υπό την καθοδήγηση του Μπαρόζο η ευρωζώνη κατάφερε να ξεπεράσει την κρίση του 2009-2013, δημιουργώντας τις θεσμικές δικλείδες ασφαλείας και προωθώντας ακόμη πιο σκληρή δημοσιονομική πολιτική.

Επιπλέον ο Μπαρόζο υπήρξε από τους πρωτεργάτες της Συνθήκης της Λισαβόνας η οποία στην ουσία θωράκισε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς έτσι όπως δεν κατάφερε το σχέδιο για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα μετά την απόρριψή του από τα δημοψηφίσματα σε Ολλανδία και Γαλλία.

Ο Μπαρόζο θα βοηθήσει την εταιρεία στο έργο της να συμβουλεύει πελάτες για το πώς να αντιμετωπίζουν το “γεμάτο προκλήσεις και αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον”, αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δύο επικεφαλης της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ και Ρίτσαρντ Γκνοντ.