Ο Μπιλ Γκέιτς στο «τιμόνι» του Four Seasons

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κίνηση βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα πολυτελή ταξίδια θα ανακάμψουν έπειτα από την ύφεση που προκλήθηκε από πανδημία.

Ο Μπιλ Γκέιτς θα αναλάβει τον έλεγχο της αλυσίδας ξενοδοχείων Four Seasons έπειτα από συμφωνία της εταιρείας επενδύσεών του η οποία προβλέπει την απόκτηση ενός μεριδίου από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ και επικεφαλής της Kingdom Holding.

Η κίνηση βασίζεται στην πεποίθηση ότι τα πολυτελή ταξίδια θα ανακάμψουν έπειτα από την ύφεση που προκλήθηκε από πανδημία.

Η Gates’s Cascade Investment θα πληρώσει 2,2 δισ. δολάρια σε μετρητά για να αυξήσει το μερίδιό της στην Four Seasons Holdings στο 71,25% από 47,5%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης.

Ο κλάδος της φιλοξενίας έχει «μπλοκαριστεί» από τη σημαντική επιβράδυνση των ταξιδιών καθώς ο κόσμος αγωνίζεται να σταματήσει την εξάπλωση του Covid-19. Οι εκστρατείες εμβολιασμού βοήθησαν την ανάκαμψη του κλάδου με πρωτοστάτες τα ταξίδια αναψυχής, ωστόσο, τα πολυτελή ξενοδοχεία εξακολουθούν να υστερούν, σύμφωνα με τα στοιχεία της STR.

Ο Γκέιτς και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας  γνωρίζονται εδώ και δεκαετίες. Το 2017, ο συνιδρυτής της Microsoft περιέγραψε τον πρίγκιπα ως «σημαντικό συνεργάτη» στο φιλανθρωπικό έργο τους και ήταν ένα από τα λίγα στελέχη της Δύσης που τον υποστήριξαν όταν  συνελήφθη και κατηγορήθηκε για διαφθορά από τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.