Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός

Ο Μπόρις Τζόνσον δεν θα είναι υποψήφιος για πρωθυπουργός

Και όμως, το φαβορί Μπόρις Τζόνσον, είναι εκτός κούρσας για τη διαδοχή του Βρετανού πρωθυπουργού που παραιτήθηκε μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και υποστηρικτής του Brexit, δεν έθεσε υποψηφιότητα αν και ήταν το μεγαλύτερο φαβορί.

Ο εκκεντρικός και δημοφιλής πολιτικός, που απασχολεί συνεχώς τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, έχει διατελέσει δυο φορές υπουργός ενώ οι σχέσεις του με τον Ντέιβιντ Κάμερον είναι πολύ καλές καθώς οι δυο τους ήταν συμφοιτητές στο πανεπιστήμιο και έχουν μπει από πολύ νέοι στην πολιτική.

Όπως δήλωσε «Αφού συμβουλεύτηκα τους συναδέλφους μου και εξετάζοντας τις συνθήκες στο κοινοβούλιο, έφθασα στο συμπέρασμα ότι αυτό το πρόσωπο δεν μπορεί να είμαι εγώ. Ο ρόλος μου θα είναι να υποστηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου την επόμενη συντηρητική κυβέρνηση».

Πέντε πρόσωπα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, εκτός της Τερέζα Μέι που εμφανίζεται ως η υποψήφια της συναίνεσης: ο υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ, η υποψηφιότητα του οποίου αποτελεί αποδοκιμασία του Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Άμυνας Λίαμ Φοξ, η Αντρέα Λίντσομ, στέλεχος της καμπάνιας του Brexit και ο υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Στίβεν Κραμπ.

Διαβάστε επίσης: Με εκπλήξεις ξεκίνησε η κούρσα για τη διαδοχή του Κάμερον