Ο CEO που φέρνει νέα εταιρικά ήθη και έθιμα: Η Τρίτη είναι πλέον μια «ημέρα χωρίς συναντήσεις»

Ο CEO που φέρνει νέα εταιρικά ήθη και έθιμα: Η Τρίτη είναι πλέον μια «ημέρα χωρίς συναντήσεις»
Photo: pixabay.com
Κι αυτό ανεβάζει τη διάθεση όσων προτιμούν να πράττουν απ’ το να μιλούν.

Του Steve Mollman

Από ένα σημείο και μετά, οι συναντήσεις είναι αντιπαραγωγικές – και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν κάμποσο χρόνο χωρίς αυτές για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Αυτό το συναίσθημα οδήγησε ορισμένες εταιρείες να εφαρμόσουν μια πολιτική μιας «ημέρας χωρίς συναντήσεις». Πέρυσι, για παράδειγμα, η Shopify έκανε την Τετάρτη μια τέτοια μέρα, ώστε να δώσει στους υπαλλήλους περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν. Αμέσως μετά, οι εργαζόμενοι που προσπαθούσαν να προγραμματίσουν μια συνάντηση εκείνη την ημέρα λάμβαναν μια αυτοματοποιημένη υπενθύμιση του Slack που τους ζητούσε να το ξανασκεφτούν.

Η Block, η εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που διευθύνεται από τον συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, καθόρισε πρόσφατα την Τρίτη ως ημέρα χωρίς συναντήσεις.

Η Kristen Anderson, η οποία υπηρετεί ως επικεφαλής προϊόντων για την εφαρμογή μετρητών της Block, υποστήριξε την απόφαση την Παρασκευή, γράφοντας στο X: «Ο Jack έκανε τις Τρίτες μια ‘ημέρα χωρίς συναντήσεις’ στη Block και είμαι απίστευτα ενθουσιασμένη. Λιγότερη συζήτηση για τη δουλειά. Περισσότερη δουλειά».

Ο Jeff Stephens, CTO στο Dignari, απάντησε: «Αυτό πρέπει πραγματικά να γίνει μια συνήθης πρακτική. Η κούραση από τις συναντήσεις είναι πραγματική και δεν οφείλεται μόνο στην ποσότητα των συναντήσεων. Πολλές φορές είναι μόνο λίγες συναντήσεις, αλλά εν τέλει οδηγούν στο να αποφεύγεται η πραγματοποίηση ποιοτικών εργασιών στα κενά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Paul Graham, ένας σχολιαστής με επιρροή στη Silicon Valley που συνίδρυσε τον επιταχυντή Y Combinator, εμβάθυνε στο πρόβλημα των πάρα πολλών συναντήσεων σε μια ανάρτηση του 2009. Σε αυτήν, περιέγραφε τις διαφορές μεταξύ του τρόπου με τον οποίο βλέπει τις συσκέψεις κάποιος που δίνει έμφαση στην πράξη (maker), σε αντίθεση με το πώς τις βλέπουν οι διευθυντές.

Το πρόγραμμα ενός μάνατζερ, σημείωσε, συχνά αποτελείται από τη μια συνάντηση μετά την άλλη, με μια ημέρα που χωρίζεται σε διαστήματα της μιας ώρας. Αλλά ένας maker –ας πούμε, ένας προγραμματιστής ή συγγραφέας— χρειάζεται τουλάχιστον μισή μέρα για να ολοκληρώσει την πραγματική δουλειά. Εάν μια συνάντηση εισαχθεί σε αυτό το χρονικό πλαίσιο, είναι «καταστροφή» γι’ αυτόν, έγραψε ο Graham: «Μια συνάντηση μπορεί να πλήξει ένα ολόκληρο απόγευμα, σπάζοντας το σε δύο κομμάτια – το καθένα εκ των οποίων είναι πολύ μικρό για να ολοκληρώσει κανείς κάτι απαιτητικό».

Ακόμη χειρότερα, μια συνάντηση το απόγευμα μπορεί να κάνει έναν maker να μην ξεκινήσει τίποτα φιλόδοξο το πρωί, γνωρίζοντας ότι η μέρα θα διακοπεί αργότερα. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να βλάψει το ηθικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com