Ο CEO που πούλησε την εταιρεία του και μοιράστηκε τα χρήματα με τους υπάλληλους του

Ο CEO που πούλησε την εταιρεία του και μοιράστηκε τα χρήματα με τους υπάλληλους του

Το καλύτερο δώρο για τους απολυμένους συνεργάτες.

O Nevzat Aydın, CEO της Yemeksepeti, αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία online παραγγελιών φαγητού έναντι 589 εκατ. δολαρίων στην Delivery Hero και για να «παρηγορήσει» τους υπαλλήλους που έμειναν χωρίς δουλειά, αποφάσισε να τους κάνει μια μεγάλη έκπληξη.

Ο CEO έδωσε στους 114 υπαλλήλους το ποσό των 27 εκατ. δολαρίων – αυτό σημαίνει ένα μπόνους 237.000 δολαρίων για τον καθένα.

Ο Aydın ήθελε να ανταμείψει τους υπαλλήλους του που συνέβαλαν στη δημιουργία της εταιρείας και δούλεψαν σκληρά για να φτάσει εκεί που είναι.

Η Yemeksepeti, που στα τούρκικα σημαίνει «καρότσι φαγητού», είναι το μεγαλύτερο site για delivery και υπόσχεται να παραδίδει το φαγητό των καταναλωτών μέσα σε 30-45 λεπτά κάνοντας συναλλαγές άνω των 3 εκατ. δολαρίων μηνιαίως.

«Η επιτυχία της Yemeksepeti δεν ήρθε εν νυκτί» δήλωσε ο Aydın στο CNNMoney. «Πιστεύω στην ομαδική δουλειά και πιστεύω πως η επιτυχία έχει μεγαλύτερη αξία αν την μοιράζεσαι με τα μέλη της ομάδας σου», συμπλήρωσε.

Η κίνηση του αυτή, έκανε αρκετούς εργαζόμενους να δακρύσουν όταν ο πρώην εργοδότης τους τούς ανακοίνωσε τα νέα, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γερμανική Delivery Hero ήταν η εταιρεία που εξαγόρασε και το e-food.gr πριν λίγο διάστημα.