Ο CEO της Coinbase λέει ότι το USDC θα γίνει το «de facto ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας»

Ο CEO της Coinbase λέει ότι το USDC θα γίνει το «de facto ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας»
Photo: pixabay.com
Η Coinbase δημοσιεύει ισχνά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο.

του Leo Schwartz

Ο Χειμώνας των Κρυπτονομισμάτων «ακουμπά» μια από τις πιο εδραιωμένες εταιρείες στον κλάδο. Το γιγάντιο ανταλλακτήριο αποκάλυψε την Πέμπτη ότι τα καθαρά έσοδα για το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν κατά 28% σε σύγκριση με το προηγούμενο και ότι οι όγκοι των λιανικών και θεσμικών συναλλαγών δέχθηκαν μεγάλα πλήγματα καθώς οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τον ασταθή κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Η Coinbase, που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε ένα θετικό σημείο εν μέσω των απωλειών: μια κατηγορία που ονομάζεται «έσοδα από τόκους», που καταχωρήθηκε στο «Έσοδα από συνδρομές και υπηρεσίες» στην κατάθεση προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αυξήθηκε στα 101,8 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο – ποσό που είναι μεγαλύτερο κατά τρεις φορές από τα 32,5 εκατομμύρια δολάρια που δημοσίευσε το δεύτερο τρίμηνο, και το οποίο αντιστοιχούσε σχεδόν στο ένα πέμπτο των συνολικών καθαρών εσόδων.

Η αύξηση του εισοδήματος από τόκους μπορεί να αποδοθεί στην κατοχή USDC από την Coinbase, ένα σταθερό νόμισμα συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ, το οποίο η Coinbase κατέχει από κοινού μέσω κοινοπραξίας με την Circle. Το USDC υποστηρίζεται 1 προς 1 από αποθέματα μετρητών και γραμμάτια του Δημοσίου των ΗΠΑ. Καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκια με την ελπίδα να περιορίσει τον πληθωρισμό, η Coinbase κατάφερε να εισπράξει τα επιπλέον έσοδα.

Η εταιρεία καταχωρεί τα κέρδη στην κατηγορία «Έσοδα από τόκους». Σε μια τηλεφωνική συνδιάσκεψη των επενδυτών σήμερα το απόγευμα, η CFO της Coinbase, Alesia Haas, περιέγραψε τη δέσμευση με το USDC της εταιρείας ως μία από τις συνεργασίες στην οποία έχει δώσει προτεραιότητα για τη διαφοροποίηση των προσφορών της, όπως η εταιρεία πρόσφατα συνεργάστηκε με άλλες εταιρείες όπως η BlackRock και η Google.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος Brian Armstrong επαίνεσε το USDC, λέγοντας ότι καθώς διάφορες χώρες επιδιώκουν να αναπτύξουν ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών, το USDC θα γίνει το de facto ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας στις Η.Π.Α.

«Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στις ΗΠΑ θα καθορίσουν το πλαίσιο που πρέπει να ακολουθηθεί, έτσι ώστε η ιδιωτική αγορά να δημιουργήσει πραγματικά τις λύσεις, και το νόμισμα USDC βρίσκεται σε πραγματικά ταχεία άνοδο», δήλωσε ο Armstrong. Προέβλεψε ότι θα γίνει το μεγαλύτερο στον κόσμο μπροστά από το Tether, το οποίο είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο stablecoin ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς. Το USDC είναι τρίτο, πίσω από το stablecoin της Tether και το BUSD της Binance.

Ο Armstrong μίλησε επίσης για την κανονιστική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ, σταθμίζοντας την ευρύτερη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του DeFi, ή της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης – μια συζήτηση που ξεκίνησε νωρίτερα τον Οκτώβριο, όταν ο Sam Bankman-Fried της FTX ζήτησε από τον κλάδο να είναι πιο θετικός απέναντι στις ρυθμιστικές αρχές.

Ο Armstrong είπε ότι σε έναν ιδανικό κόσμο, το πιο πολλά υποσχόμενο κομμάτι της νομοθεσίας περί κρυπτονομισμάτων – ο Νόμος για την Προστασία των Καταναλωτών Ψηφιακών Εμπορευμάτων της Γερουσίας – θα εγκρινόταν για να προσθέσει σαφήνεια στη ρύθμιση σχετικά με τα κεντρικά ανταλλακτήρια, τις υπηρεσίες θεματοφυλακής και τα σταθερά νομίσματα, χωρίς να αφορά το DeFi, αν και αναδεικνύεται σε ένα καυτό θέμα.

«Το ρυθμιστικό περιβάλλον είναι ένα από τα μεγαλύτερα βοηθήματα που θα έχουμε όσον αφορά την ανάπτυξη αυτού του κλάδου και ίσως ακόμη και να αυξήσουμε τις τιμές προς τη σωστή κατεύθυνση», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: fortune.com