Ο Δημήτρης Στρατούλης το έριξε στην… Οδύσσεια

Ο Δημήτρης Στρατούλης το έριξε στην… Οδύσσεια

«Αν η επώδυνη συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία είναι η Χάρυβδη εμείς σαν τον Οδυσσέα θα περάσουμε ανάμεσα», δήλωσε ο υπουργός.

«Αν η επώδυνη συμφωνία είναι η Σκύλλα και η χρεοκοπία είναι η Χάρυβδη εμείς σαν τον Οδυσσέα θα περάσουμε ανάμεσα», ήταν η απάντηση του Δημήτρη Στρατούλη στο ερώτημα «μέτρα ή συμφωνία».

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης θεώρησε εφικτή μία πιθανή συμφωνία πριν την Σύνοδο Κορυφής της 21ης Μαΐου, αλλά συμπλήρωσε πως «δεν θα πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία για την συμφωνία. Αν θέλαμε να κάνουμε συμφωνία υποταγής, θα μπορούσαμε να το κάνουμε από την πρώτη μας μέρα».

«Αγωνιζόμαστε με πάθος να είναι επωφελής η συμφωνία για τον λαό. Αν συνεχίσουμε τις μνημονιακές πολιτικές που μας έφεραν ύφεση 20-25% τότε θα έχουμε τα ίδια» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός. «Θέλουμε να συμμετέχουμε ως ισότιμη χώρα στην Ευρώπη και όχι ως προτεκτοράτο. Η λύση θα είναι πολιτική. Ούτε από τεχνικά κλιμάκια, ούτε από το BrusselsGroup ούτε από υπαλληλίσκους της τρόικας».

Τέλος, ο Δημήτρης Στρατούλης εμφανίστηκε σίγουρος πως η συμφωνία θα είναι τέτοια που θα πάρει στην Βουλή τις ψήφους όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.