Ο Δήμος Αθηναίων τιμά τον πρίγκιπα Κάρολο με το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απονομή θα γίνει από το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, αύριο το μεσημέρι, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας.

Τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο, θα τιμήσει ο Δήμος Αθηναίων απονέμοντάς του το Χρυσό Μετάλλιο Αξίας της Πόλεως των Αθηνών. Η απονομή θα γίνει από το δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη, αύριο το μεσημέρι, σε ειδική τελετή στο Δημαρχιακό Μέγαρο της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο του 1821.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «η παρασημοφόρηση γίνεται σε αναγνώριση της συνδρομής του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου στην απελευθέρωση της Ελλάδας, αλλά και της αφοσίωσης και της συνεισφοράς του Πρίγκηπα της Ουαλίας στην προστασία του περιβάλλοντος, στην προάσπιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και στην προώθηση των γραμμάτων και των καλών τεχνών».

Μετά την απονομή του μεταλλίου, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα πραγματοποιήσουν συνάντηση, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας. Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμος της Αθήνας και οι επιχειρηματίες θα υπογράψουν τον χάρτη αειφορίας «Terra Carta», μια πρωτοβουλία του πρίγκιπα της Ουαλίας που θέτει τη βιωσιμότητα στην καρδιά του ιδιωτικού τομέα και προάγει την συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για το σκοπό αυτό.