Ο δισεκατομμυριούχος που έχει για ήρωά του τον Φόρεστ Γκαμπ

Ο δισεκατομμυριούχος που έχει για ήρωά του τον Φόρεστ Γκαμπ
Photo:

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alibaba αποκαλύπτει το πρότυπό του, λίγο μετά την δημόσια εγγραφή-ρεκόρ της εταιρείας του.

«Το όνειρό μου το πήρα από την Αμερική» δήλωσε ο Τζακ Μα, μιλώντας σε εκπομπή του CNBC. «Πριν από 15 χρόνια ήρθα στην Αμερική και επισκέφθηκα τη Σίλικον Βάλεϊ. Είδα τους δρόμους γεμάτους αυτοκίνητα, τα κτίρια με τα φώτα. Είδα πάθος. Και ο ήρωας που είχα ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ.

Ναι, ο ίδιος Φόρεστ Γκαμπ τον οποίο υποδύθηκε ο Τομ Χανκς στην πολυβραβευμένη ταινία του 1994.

Μπορεί ο Φόρεστ Γκαμπ να είναι φανταστικός και όχι πραγματικός ήρωας, όμως σίγουρα ο Μα βρήκε σ’ αυτόν διάφορα κοινά σημεία στην πορεία του προς την κορυφή.

Ο Μα τα πήγαινε χάλια στο σχολείο, και θεωρήθηκε από πολλούς τρελός επειδή πίστευε ότι το διαδίκτυο θα μπορούσε να είναι κερδοφόρο. Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα, είχε κάνει αίτηση για δουλειά στην KFC, η οποία και απορρίφθηκε.

Όμως, στην πρόσφατη δημόσια εγγραφή της εταιρείας του, της Alibaba, συγκέντρωσε τουλάχιστον 867 εκατομμύρια δολάρια. Ο αριθμός των μετοχών της εταιρείας που κατέχει τον κατατάσσουν στην κατηγορία του δισεκατομμυριούχου.

«Μου αρέσει πολύ ο Φόρεστ Γκαμπ. Έχω δει τουλάχιστον δέκα φορές την ταινία. Τη βλέπω κάθε φορά που είμαι εκνευρισμένος» δηλώνει ο Μα. «Την ξαναείδα και πρόσφατα, λέγοντας στον εαυτό μου ότι οτιδήποτε κι αν άλλαξε, εγώ παραμένω ίδιος».