Ο δισεκατομμυριούχος Ράιαν Κόεν νέος CEO της GameStop

Ο δισεκατομμυριούχος Ράιαν Κόεν νέος CEO της GameStop
The electronic game retailer has seen it's stock price soar from 3.25 US dollars in April 2020 to close at 347.51 US dollars on 27 January. The company has drawn interest from investors in online chat groups and created as much as 3 billion US dollars in value losses for short sellers. EPA/CJ GUNTHER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της εταιρείας video games.

Ο δισεκατομμυριούχος Ράιαν Κόεν αναλαμβάνει CEO στην GameStop, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η προβληματική εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν άλμα σχεδόν 10% μετά την ανακοίνωση, κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση. Η μετοχή της GameStop είναι… roller coaster από το 2021, όταν οι μικροεπενδυτές ανέβασαν την τιμή της σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι τα στοιχήματα των hedge funds για την κατάρρευσή της ήταν λανθασμένα.

Ο Κόεν είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής της GameStop και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο εδώ και δύο χρόνια. Έγινε εκτελεστικός πρόεδρος τον Ιούνιο μετά την απομάκρυνση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Matt Furlong.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η GameStop ανακοίνωσε επίσης, ότι θα παραιτηθεί από την προηγούμενη θέση του και δεν θα λάβει καμία αποζημίωση για το νέο του ρόλο.

Σημειώνεται ότι ο Κόεν έφτασε στη GameStop αφού έχτισε την online εταιρεία λιανικής πώλησης προϊόντων για κατοικίδια ζώα Chewy και την πούλησε για 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

Ο δισεκατομμυριούχος είχε αρχικά προσπαθήσει να κατευθύνει επιθετικά την GameStop προς ένα μοντέλο με μεγαλύτερη εστίαση στο διαδίκτυο, καθώς η αλυσίδα, που εξαρτάται από τα φυσικά καταστήματα, προσπαθούσε να αναζωογονήσει τις δραστηριότητές της, χωρίς ωστόσο να φανούν σημάδια ανάκαμψης.

Οι μετοχές της έχουν χάσει περισσότερο από το 80% της αξίας τους από το υψηλό ρεκόρ του 2021, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης κατά 7% φέτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: