Ο Έλληνας Gamer που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης

Η καθημερινότητα του πρώτου Έλληνα επαγγελματία παίχτη του «League of Legends».

Από τον Θανάση Δαμαλίτη

Πως είναι να ζεις παίζοντας video games σε παγκόσμιο επίπεδο; Τι είναι το LoL, πόσοι παίζουν αυτό το παιχνίδι και πόσο δύσκολο είναι κάποιος να πληρώνεται παίζοντας βιντεοπαιχνίδια;

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κόσμος των video games έχει δικά του «Champions League» και «Final Four». Σε ένα από αυτά τους τελευταίους μήνες κατάφερε να ξεχωρίσει και ένας Έλληνας. Πριν μπούμε όμως στο «ψητό» καλό είναι να κάνουμε μία μικρή εισαγωγή για αυτόν τον άγνωστο σε πολλούς κόσμο.

Το League of Legends (γνωστό και με την συντομογραφία LoL) είναι ένα διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι που λάνσαρε το 2009 η RIOT GAMES. Παίζεται με δύο ομάδες των πέντε παικτών, ο καθένας με συγκεκριμένο ρόλο, σε μια συγκεκριμένη πίστα (Summoners Rift) με στόχο της κάθε ομάδας να πρέπει να φτάσει στην βάση της αντίπαλης ομάδας και να την καταστρέψει για να κατακτήσει την νίκη.

Το παιχνίδι έχει τεράστια απήχηση παγκοσμίως κάτι που μαρτυρούν και τα νούμερα σχετικά με το παιχνίδι. Τον περασμένο Ιανουάριο, το αμερικανικό οικονομικό περιοδικό Forbes ανακοίνωσε πως οι ενεργοί μηνιαίοι χρήστες του παιχνιδιού φτάνουν τα 67 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ καθημερινά περισσότεροι από 27 εκατομμύρια παίκτες θα παίξουν έστω ένα παιχνίδι, διάρκειας 20-50 λεπτών περίπου. Μέχρι το 2015 μάλιστα οι ενεργοί παίκτες, αναμένονται να ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια!

Τουρνουά LoL διοργανώνονται σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία με τεράστια επιτυχία και χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Η απήχηση στο κοινό είναι μεγάλη. Μάλιστα το παγκόσμιο πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Σεπτέμβρη, παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου περισσότεροι από 32 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ στον τελικό 18.000 θεατές γέμισαν το Staples Center στο Los Angeles (στάδιο των Lakers) για να δουν από κοντά τους κορυφαίους παίχτες League of Legends, ενώ 8,5 εκατομμύρια από όλο τον κόσμο το παρακολούθησαν μέσω steam. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έπαθλα ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια δολάρια, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές από την Κορέα να παίρνουν 1 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr