Ο Έλον Μασκ έχασε πάλι τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – Πρώτος ο επικεφαλής της LVMH

Ο Έλον Μασκ έχασε πάλι τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο – Πρώτος ο επικεφαλής της LVMH
epa09889607 (FILE) - Tesla and SpaceX CEO Elon Musk gives a statement at the construction site of the Tesla Giga Factory in Gruenheide near Berlin, Germany, 03 September 2020 (reissued 14 April 2022). A statement published by the US Securities and Exchange Commission (SEC) on 14 April 2022 reads that Elon Musk has filed a proposal to acquire all available Twitter shares at a price of 54.20 US dollars per share, an offer that would total in 43.4 billion USD of company value. EPA/ALEXANDER BECHER *** Local Caption *** 56315886 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανακατάξη αποδίδεται στον καταστροφικό Ιανουάριο για την Tesla, με την εταιρεία να χάνει την κεφαλαιαοποίηση των 200 δισ. δολαρίων.

Ο Έλον Μασκ έχασε εκ νέου την πρωτιά στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes.

Όπως σημειώνεται στη σχετική λίστα, η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται σε 206,3 δισ. δολάρια ενώ η περιουσία του επικεφαλής του ομίλου της LVMH, Μπερνάρ Αρνό, ανέρχεται στα 208 δισ. δολάρια.

Τον Νοέμβριο του 2021 και στο απόγειο της, η περιουσία του Μασκ υπολογιζόταν σε 320 δισ. δολάρια

Το Fortune.com αναφέρει πως η ανακατάξη αποδίδεται στον καταστροφικό Ιανουάριο για την Tesla, με την εταιρεία να χάνει την κεφαλαιαοποίηση των 200 δισ. δολαρίων και τη μετοχή της να υποχωρεί 26%.

Ο Μασκ εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον Αρνό. Αλλά αν οι επενδυτές αποφασίσουν ότι η Tesla δεν είναι τελικά μια τεχνολογική μετοχή -και στην ουσία είναι απλώς μια αυτοκινητοβιομηχανία- η περιουσία του θα μπορούσε να πέσει πολύ περισσότερο.

Οι 3 λόγοι για την πτώση της Tesla

Σύμφωνα με το Fortune, η Tesla παρέδωσε το στέμμα του κορυφαίου κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην κινεζική BYD κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2023, ενώ οι ψυχρές θερμοκρασίες στις ΗΠΑ προκάλεσαν ένα κύμα φόβου σχετικά με τη γενική αξιοπιστία των EV της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ακόμα πως το διοικητικό συμβούλιο της Tesla γνώριζε ότι ο Μασκ έκανε κατάχρηση μιας ευρείας γκάμας ναρκωτικών ουσιών. Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla επιδείνωσε τα προβλήματα της εταιρείας, αφού μίλησε για ένα πακέτο αμοιβών που θα μπορούσε να διπλασιάσει το μερίδιό του στο 25%, αν δεν ανέπτυσσε αλλού τα σχέδιά του για την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Τέλος, τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα μετατράπηκαν σε φιάσκο για την τιμή της μετοχής, αφού η Tesla αρνήθηκε να παράσχει guidance για το 2024, πέρα από μια αόριστη προειδοποίηση ότι οι πωλήσεις οχημάτων θα αυξηθούν με «σημαντικά χαμηλότερο» ρυθμό από ό,τι το 2023, όταν μείωσε τις τιμές και θυσίασε τα κέρδη της σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη ζήτηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: